23 ARALIK Pazar, 2018




İSTANBUL CHP’DE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi için adaylar belli olmaya başladı. 13 Ocak’ta yapılacak olan il başkanı seçiminde mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP PM’de görev yapan Canan Kaftancıoğlu ve 22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu’nun yarışacağı konuşuluyor

İSTANBUL CHP’DE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI admin

13 Ocak’ta yapılacak olan CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi geri sayım başladı. 24 Aralık’ta yapılan 39 ilçe başkanlıkları ve il delegelerinin belirlenmesinin ardından gözler İstanbul İl başkanlığına çevrildi.

İl başkanlığı koltuğu için üç adayın ismi şuan konuşuluyor. Mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat, henüz adaylık açıklaması yapmamasına karşın aday olacağı kesin gözüyle bakılıyor. İl başkanlığı için adaylık açıklamasını ilk yapan ise Doktor Canan Kaftancıoğlu. Geçmişte CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapan, insan hakları alanında aktivist kimliğiyle öne çıkan, yaklaşık iki yıldır CHP PM’de görev yapan Kaftancıoğlu,  Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından adaylık açıklamasını duyurdu.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

1972 doğumlu Ordu kökenli olan Canan Kaftancıoğlu, 12 Eylül döneminde karanlık bir cinayete kurban giden araştırmacı, yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini. İnsan hakları alanında sayısız çalışmaya imza atan Canan Kaftancıoğlu, uzun süredir CHP çatısı altında politik yaşamına devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu 2012’de yapılan il kongresinde il başkanı olmuş ve il başkan vekilliği yapmıştı.

Kumkumoğlu da adaylığını duyurdu

CHP İstanbul İl Başkanlığı için ismi geçenlerden biri de Ali Kemal Kumkumoğlu. Kumkumoğlu, CNNTÜRK televizyon kanalında canlı yayında “Aday mısınız” sorusuna “Benim de ismim geçiyor. Görev verilirse onurdur’ yanıtı vererek adaylığa göz kırptı.

 

Ali Kemal Kumkumoğlu kimdir?

22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu 1956 yılında dünyaya geldi.  Bayburt Lisesi sonrasında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

Mezuniyetin ardından bir dönem serbest ticaret ile uğraşan Ali Kemal Kumkumoğlu daha sonra Hasay Basın Yayın A.Ş kurucusu, Kumkoğlu İnşaat Yöneticisi ve Anadolu T.V Genel Müdürlüğü yapmıştır. Evli ve bu evliliğinden iki evladı olan Ali Kemal Kumkumoğlu Trabzon doğumludur. Babası Mehmet Bey, annesi ise Yeter Hanımdır.

KAYNAK: ANAHABER

 

chp istanbul il başkanlığı cemal canpolat ali kemal kumkumoğlu canan kaftancıoğlu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçanda'dan gençlere iş fırsatı
Akgün, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı oldu