23 ARALIK Pazar, 2018




KAMU İŞGALCİLERİNE AF

Devlet, deniz kıyı şeridini işgal edenlere af getirirken doğaya ceza kesti. Zamanında yapılan denize sıfır binaların yerini muhafaza edeceği öğrenildi. İstimlak bedellerinin yüksek olması nedeniyle böyle bir kararın alındığı ve kamuya yer açmak için de denize dolgu alanları yapılacağı kararı alındı

KAMU İŞGALCİLERİNE AF admin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında gündeme gelen ve kamunun yararlanması gereken alanların şahıslarca konut yapılaması nedeniyle, deniz kıyı şeridinin boşatılması gündeme gelmişti.

Deniz kıyı şeridine zamanında yapılan binaların deprem riski taşıması ve kamunun faydalanması amacıyla başlatılan çalışmalarda,  istimlak bedellerinin yüksel olması nedeniyle vazgeçildiği öğrenildi.

Selimpaşa, Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz, Güzelce sahil kıyı şeridinde deprem riski taşıyan binaların gündeme gelen yıkımının ve yıkılan yerlerin kamuya kazandırılması kararının beş bakanlığın aldığı kararla gündemden düştüğü öğrenildi. Yıkım kararıyla istimlak bedellerinin yüksek olacağı ihtimali nedeniyle mevcut binaların mevcudiyetini koruyacağı ifade edildi. Kamu alanın oluşturulması ve kamunu istifade etmesi için ise kıyı şeridine dolgu alanı yapılması kararı alındığı bilgileri öğrenildi.   

deniz kıyı şeridi selimpaşa celaliye kamiloba kumburgaz istanbul istimlak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçanda'dan gençlere iş fırsatı
Akgün, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı oldu