23 ARALIK Pazar, 2018




Büyükçekmece Belediyesi gözünü kararttı

Büyükçekmece Belediyesi, imar affını suiistimal edenlere adeta gözünü kararttı. İlçe genelinde kaçak yapılan 52 yapıdan geriye kalan 18 yapı da yıkıldı

Büyükçekmece Belediyesi gözünü kararttı admin

Büyükçekmece Belediyesi, imar affını suistimal eden kişilerce yapılan kaçak yapılara göz yummuyor.

 

Karaağaç Mahallesi Eskice mevkiinde bulunan arazilerde imarsız ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkıldı.

 

Toplam 52 kaçak yapı tespit edilmişti

İmar affını suiistimal eden bazı vatandaşların kaçak olarak yaptıkları tespit edilen 18 imarsız yapı daha yıkıldı. İlçe genelinde kaçak yapılara izin vermeyen ve kararlılıkla mücadele eden Büyükçekmece Belediyesi, daha önce kaçak olarak yapılan 52 yapıyı belirlemişti. Resmi işlemleri tamamlanarak yıkım kararı alınan 26 yapı geçtiğimiz günlerde yıkılmıştı. Belediye ekipleri dün de resmi işlemleri tamamlanan ve yıkım kararı alınan 18 yapı için daha harekete geçti. Çevik Kuvvet ekibi ile birlikte bölgeye gelen Büyükçekmece Belediyesi ekipleri daha önceden yerleri tespit edilen kaçak yapıları tek tek yıktı. İmarsız araziler üzerine konulan konteyner tipi evlerde vinçlerle kaldırılarak güvenli bir bölgeye taşındı.  

 

“Kararlılıkla mücadelemiz sürecek”

Çalışmaların ilerleyen günlerde de devam edileceği belirtilirken, bazı ev sahipleri ile belediye ekipler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Büyükçekmece Belediyesi’nce yapılan açıklamada; imar barışını suiistimal eden vatandaşlar bir kez daha uyarılırken ilçe genelinde kaçak yapı girişiminde bulunanlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ve kaçak yapılara göz yumulmayacağı belirtildi.

büyükçekmece imara affı kaçak yıkım
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçanda'dan gençlere iş fırsatı
Akgün, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı oldu