13 ŞUBAT Çarşamba, 2019




MURAT ÇELİK, ÇELİKTEN VOLTRAN OLUŞTURABİLECEK Mİ?
Nebiha BACIOĞLU

MURAT ÇELİK, ÇELİKTEN VOLTRAN OLUŞTURABİLECEK Mİ?

Reklam

AK Parti ilçe kongreleri bölgemizdeki dört ilçede yapıldı. Cuma günü Esenyurt, Büyükçekmece ve Çatalca, Pazar günü ise Silivri’de; atamaları daha önce açıklanan yeni ilçe başkanları tek liste ile seçime giderek ilçe başkanlığı görevini resmen üzerlerine aldılar.

Hepsine hayırlı olsun derken geride Beylikdüzü ve Avcılar İlçe kongreleri kaldı bölgemiz sınırları içerisinde.

AK Parti yeniden diriliş ile tepeden tırnağa bir değişim içine girdi. Bölgemizdeki bunun en çarpıcı örneği ise Esenyurt’u betonyurta dönüştüren Necmi Kadıoğlu’nun istifasının istenmesi oldu. Görev süresi dolmadan Kadıoğlu’nun görevinden el çektirilmesi ile Esenyurt AK Parti yeni baştan dizayn edildi. Genç, dinamik, teşkilatların havasını solumuş ve o hava ile kendini geliştirilmiş Ali Murat Alatepe,  belediye başkanı oldu. Ardından üç dönem kuralını tamamlayan İlçe başkanı Şenay Değer’in yerine ilçe başkanı arayışları başladı ve çok sansasyonlu döneme Yasir Çelik son noktayı koydu.

Esenyurt’un nüfusu 1 milyonu geçti. 1 milyonu geçen nüfusu ile de Esenyurt’taki o yapıda değişiyor. Yani demografik yapıya göre aday belirleme dönemi Esenyurt’ta geride kalıyor. Karslılar, Vanlılar, Karadenizliler gibi o yörenin niceliklerine göre seçim alma senaryolarının Esenyurt için tarih olacağını düşünüyorum.  Nitelikli, işin ehli, teşkilatın içinden gelen, davasına sahip, gönlü hizmetten yana ve insana dokunan doğru adayla Esenyurt AK Parti’nin seçime giden en kestirme adresi olacaktır.

Yasir Çelik için sürpriz aday dendi, doğru tercih değil dendi. Ama Esenyurt AK Parti en isabetli adayıydı Yasir Çelik. Peki, doğru aday kriteri neydi? Esenyurt’taki demografik yapıya uygun değildi, demografik yapı unsurlarına göre bir tercih yapılsaydı daha iyi olur mantığıydı.

Esenyurt’ta hala görmemekte ısrar edip demografik yapı üzerinden rant elde etmeye çalışan bazı kesimler için doğru olabilirdi ancak nüfusu 1 milyonu aşan ve sadece vizyon ve hizmet isteyen çoğunluk için Yasir Çelik AK Parti’nin Esenyurt’taki en mükemmel ismidir. Belediye Başkanı ile uyumlu çalışmaları, koltuk ve makam sevgisi olmadan davaya olan bağlılığı en güzel kanıtıdır.

 

********

Büyükçekmece’de AK Parti İlçe Başkanlığı’nın yeni ismi Murat Çelik. Cuma günü görevi İlker Gürbüz’den aldı. Murat Çelik ismi de sürprizdi AK Parti Büyükçekmece Teşkilatı için. Genç, dinamik, çalışkan,  her kesime eşit mesafede durabilen, çağdaş bir portre çizen Çelik’in işi zor görünüyor. Çelik’in listesine baktığımızda bunu daha iyi görebiliyoruz. İlker Gürbüz, Recep Erol ve Celal Babayiğit üçlemesinden öteye gidemeyen Büyükçekmece AK Parti, Murat Çelik ile çelikten bir voltran oluşturup namağlup Hasan Akgün’e karşı güç oluşturabilecek mi yoksa kırılgan ve hassas olanların kaprisleri ile çeliğin paslanmasına mı neden olacak bekleyip göreceğiz.

 

*****************

Tepecik Belediyesi CHP’li Zeki Bora’dan AK Partili Rafet Yıldız’a geçtiğinde Fen İşleri’nde bir mühendisti Mesut Üner… Yıldız’ın kendilerini kapıya koyup koymayacağı hasbihal ederken aklının ucundan geçmezdi Çatalca AK Parti’ye gün gelir başkan olacağını. Mesut Üner, o zaman belde belediyesi olan Tepecik Belediyesi’nde zamanla bir dönüşüm yaşadı ve AK Parti saflarına karıştı. Önce İBB meclis üyeliği ardından da ilçe başkanlığı. Çatalca ve Silivri’de yerli-gelme tartışması bitmez ve seçim stratejileri bu eksende yapılır. Batıda çok radikal isimlerin hiç şansı yoktur. İl Başkanı Bayram Şenocak da işi şansa bırakmamış Çatalca’da yerli, uç olmayan, her kesimle diyalogları iyi olan Mesut Üner’i ilçe başkanlığını verdi.

Çatalca ve diğer AK Parti ilçeleri için hayırlı olsun.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Uysal: Yatay mimariden taviz yok
Çalık yeni pazar sözü verdi

sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop vibrator vibrator vibrator izmir sex shop izmir sex shop ankara sex shop ankara sex shop antalya sex shop penis pompasi penis pompasi