23 ARALIK Pazar, 2018




FOTOĞRAFÇILAR BU YARIŞMAYA GÜLÜYOR

Zeytinburnu Belediyesi’nin geleneksel fotoğraf yarışmasında birbirine benzer kadrajlı fotoğrafa ödül verilmesi, fotoğraf camiasında eleştirilerin ve esprilerin odağı oldu

FOTOĞRAFÇILAR BU YARIŞMAYA GÜLÜYOR admin

 

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “Geleneksel 7. Zeytinburnu Belediyesi Fotoğraf Yarışması”nda sonuçlar açıklandı.

Para ödülünün çok yüksek olması nedeniyle katılım oranın da yüksek olduğu yarışmada birinci gelen fotoğrafa 12 bin lira, ikinci gelen fotoğrafa 8 bin lira, üçüncü gelen fotoğrafa 6 bin lira verildi.  Diğer yarışmalarda sergileme ücretlerinin 100 lira gibi olduğu görülürken Zeytinburnu Belediyesi bu anlamda fotoğrafçılara kesenin ağzını açtı. Toplam ödülün 103 bin türk lirasını bulduğu yarışmaya ise katılım binlerce oldu.

Yarışmanın açıklanmasından sonra yarışma sonuçlarını sosyal medya üzerinde değerlendiren fotoğraf severler ve fotoğraf uzmanları birbirine yakın kadrajlı fotoğrafa ödül verilmesini ilk kez tanık olduklarını yazdılar ve jüriyi bu konuda eleştiri yağmuruna tuttular.

Birbirine yakın iki kadraj aynı zamanda esprilere de neden oldu. İşte o esprilerden bazıları;

Bu fotoğrafı Kızılay mı dağıttı?, İki fotoğraf arasındaki 7 farkı bulunuz? Ton farkı var yapmayın…

Geleneksel 7. Zeytinburnu Belediyesi Fotoğraf Yarışması jürisi ise şunlardan oluşuyor: Ara Güler, Coşkun Aral, Haluk Çobanoğlu, İbrahim Zaman, İsmail Küçük, İzzet Keribar, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Süleyman Gündüz, Uğur Günyüz adlı fotoğraf sanatçıları ile Zeytinburnu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu.

 

 

 

zeytinburnu fotoğraf yarışması kadraj ödül sergileme
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçanda'dan gençlere iş fırsatı
Akgün, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı oldu