23 ARALIK Pazar, 2018




ATAŞEHİR'İN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Ataşehir'in yeni belediye başkanı CHP'li İlhami Yılmaz oldu

ATAŞEHİR'İN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU admin

Geçtiğimiz cuma İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine CHP’li aday İlhami Yılmaz seçildi.

Seçimlerin ilk turunda CHP’nin adayı İlhami Yılmaz 22, AK Parti adayı Mustafa Cevat Arzık ise 15 oy aldı. İkinci turda da sonuç değişmedi. Üçüncü turda ise en çok oyu alan aday CHP’li Yılmaz seçimi kazandı ve Ataşehir’in yeni belediye başkanı oldu.

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Bilimler Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını tamamladı. Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankası'nda proje değerlendirme uzmanı, TMSF'de yöneticilik görevlerinde bulundu.

Devlet Yatırım Bankası'yla Dünya Bankası'nın hazırlamış olduğu Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerlerine katılarak dokuz ay süresince yurtdışında kaldı. 1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı.

ataşehir ilhami yılmaz chp
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçanda'dan gençlere iş fırsatı
Akgün, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı oldu