19 ARALIK Salı, 2017




HASTANE İNŞAATI BİTMEK BİLMİYOR

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin nisan ayı içinde hizmete açılacağını açıklamasına rağmen hastane inşaatının hala devam ettiği ve açılışın başka bahara kaldığı görülüyor

HASTANE İNŞAATI BİTMEK BİLMİYOR admin

İki ilçe Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nün, en büyük sorunu sağlık yatırımlarının eksikliği. Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin bir türlü tamamlanamaması, ilçe halkına büyük zorluklar yaşatıyor.

2013 yılında temeli atılan ve 2015 yılında hizmete açılması planlanan Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin tüm gecikmelere rağmen bu yılın nisan ayında hizmete açılacağı bildirilmişti.

2013 yılında, hizmet kapasitesi olarak yetersiz Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin Mimarsinan E-5 yanında Akçimento fabrikasına yakın bir alanda temelinin atılmasının ardından 4 yıl geçmesine rağmen hizmete girmemesi, vatandaşların büyük tepkisini topluyor. Vatandaşlar, Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin yeni yerinde ne zaman açılacağını merak ederken yetkililerden net bir açıklama gelmemesi vatandaşı da iyice çileden çıkarıyor.

Yeni hastane derman olamadı

Öte yandan Büyükçekmece Merkez içinde yetersiz şartlarda hizmet veren Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin doktor, hemşire, personel ve tüm ekipmanıyla Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne taşınması da iki ilçedeki sağlık sorunlarına da derman olamadı.

Elverişsiz şartlardaki hastanesinin yeni yapılan binaya taşınmasıyla beraber başka sorunları da beraber getirdi. Başta hastaneye ulaşım ve randevu almada ve sıra beklemek gibi sorunlarla karşı karşıya gelen hastaların şikâyetlerinin sayısı gün geçtikçe artmaya başladı.

Karar siyasi mi?

Tüm bu sıkıntıların giderilmesi beklenirken hastane ilçe halkından geri alındı ve Beylikdüzü ve Büyükçekmece hastanesiz bırakıldı. Yapılan 16 Nisan Referandum Seçimin’den sonra Beylikdüzü Devlet Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin polikliniğini olarak değiştirildi.

Bölge halkı bu karara şaşırırken kararın siyasi olarak alındığı yorumları da geliyor. 

Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde yapılan her yatırımı ilçede yapılan seçimlerle alakalı bir sonuç doğurduğunu düşünen iki ilçe halkı, İBB ve hükümet genelinde yapılan hizmetlerin oy sandığından çıkan sonuçlara göre şekil aldığı yorumlarını dile getiriyorlar.

Sağlık her şeyin üstünde

Kamunun direk sağlığını ilgilendiren konuların her şeyin üstünde olduğunu düşünen hastaların, tek beklentisi ilçe sınırları içinde istifade edebilecekleri tam teşekkülü bir hastanede muayene olmaları ve tedavilerini yapabilmeleri.

Gürbüz tarih verebilecek mi?

Nisan ayında hizmete açılacağını yapımı devam eden hastaneyi basına tanıtırken açıklayan AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz’ün konu hakkında da açıklama yapıp tarih vermesi bekleniyor.

 

büyükçekmece beylikdüzü devlet hastanesi ilker gürbüz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
recep     2017-05-07 Taşeron firma işçilerin parasını vermiyor 3 ayda 1 veren var birde hastanenin bodrumunda su kaynağı var bunun önüne geçilmiyor kapatsan bile su başka yerden çıkıyor hastanenin duvarlarını kolonları ışık gün geçtikçe çürütecek ve bu çok büyük ciddi bir sorun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
SEN FARK ET İLE SAĞLIKLI BİREYLER
KÜÇÜKÇEKMECE YEREL YÖNETİMLER KİTAP VE KÜLTÜR FUARI’NDA