GALATA MEVLEVİHANESİ’NDE SEMAH YAPABİLİR MİSİNİZ?
03 ARALIK Pazar, 2017




GALATA MEVLEVİHANESİ’NDE SEMAH YAPABİLİR MİSİNİZ?

Alevi Kültür Dernekleri Silivri ve Beylikdüzü Şubeleri’nin ortaklaşa düzenlediği “Canlar Semah Dönüyor” geleneksel bulaşmasında Tolga Sağ ile birlikte sahne alan Alevi Dedesi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz, semazenlere tepki gösterdi

GALATA MEVLEVİHANESİ’NDE SEMAH YAPABİLİR MİSİNİZ? admin
Haberin videosu için tıklayın!

Alevi Kültür Dernekleri Silivri ve Beylikdüzü Şubeleri’nin Cuma gecesi Silivri Mega Saray’da organize edilen 2. Geleneksel “Canlar Semah Dönüyor” etkinliğinde iki semazen, semah yapanlarla birlikte döndü.

Semazenlerin semah yapanlarla birlikte dönmesini eleştiren ve doğru bulmadığını söyleyen Alevi Dedesi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz, semazenlere tepki gösterdi. “Alevilerin Galata Mevlevihanesi’nde semah dönebileceğini hiç düşünüyor musunuz?” diyerek tepkisini sert bir dille ifade eden Temiz, “Biz bu duruma gelmek için ne mücadeleler verdik. İnançlara saygı duyalım. İnançlarımızı başka başka inançlarla karşılaştırmaya saygı duyalım. İnancımızın başka birilerinin biçimlendirip bize sunmalarına asla müsaade etmeyelim. Kendi inancımız kendi davamız bize yeterli. Yeter ki sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

alevi dernekleri silivri şubesi beylikdüzü şubesi alevi dedesi muharrem temiz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖDÜL GETİRDİ
YAŞAM VADİSİ ÖDÜL GETİRDİ