HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETTİ
03 ARALIK Pazar, 2017




HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETTİ

Büyükçekmece Belediyesi, bir site yöneticisinin belediyeye karşı “mescit yıktı” diyerek site sakinlerine mesnetsiz mesaj atması üzerine site yöneticisini hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçundan dolayı mahkemeye verdi

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETTİ admin

Büyükçekmece Belediyesi kentteki projeye aykırı hiçbir yapılaşmaya izin vermiyor. Bunun bir örneği Hilal Konakları’nda yaşandı.

Bir grup site sakininin şikâyeti üzerine, Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı’ndaki Hilal Konakları’nda otopark ve diğer ortak kullanım alanlarında projeye aykırı ruhsatsız yapılanmalar tespit etti. Bunun üzerine Büyükçekmece Belediyesi Encümeni bu bölümlerle ilgili hem yıkım kararı hem de, site yönetimine para cezası verdi.  Bu karara karşı site yönetimi, belediyeye “Kusurlar tarafımızdan düzeltilmiştir” yazısı gönderdi.   Ancak yapılan kontrolde kusurların tümünün değil kısmen giderildiği tespit edildi.

Büyükçekmece Belediyesi kusurların tümünün giderilmesinde ısrarcı olunca, site yöneticilerinden Halil İbrahim Hekimoğlu, 495 daire sahibine  “Büyükçekmece Belediyesi, sitede mescidi kapattı ve yıkım işlemini gerçekleştirdi. Mescidimizi yıktılar, bu ülkede mescit yıkımı kabul edilemez”  diye mesaj attı.  Hekimoğlu, site sakinlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve BİMER’e bu yönde Büyükçekmece Belediyesi aleyhinde şikâyette bulunmalarını istedi.

Kamu davası açıldı

Oysa Büyükçekmece Belediyesi site içinde projeli bir mescit yıkmamış,  projesiz olarak yapılmış, ruhsata uygunluğunu bulunmayan kapalı alanları kısmen yıktırmıştı. Büyükçekmece Belediyesi, “Mescidimizi yıktılar, bu ülkede mescit yıkımı kabul edilemez” diye mesaj atan site yöneticililerinden Halil İbrahim Hekimoğlu hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu. 20 Kasım 2017 tarihli şikayet dilekçesinde “Halkı tahrik ederek, nifak sokarak kışkırtan şüphelinin eylemine uyan TCK 216.  Madde kapsamında, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçu işlediği sabit olduğundan gerekli kovuşturmanın en kısa zamanda yapılarak, şüpheli hakkında kamu davasının açılmasını istemek zorunlu olmuştur” denildi. 

büyükçekmece pınartepe hilal konakları mescit
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖDÜL GETİRDİ
YAŞAM VADİSİ ÖDÜL GETİRDİ