ESKİ DEVLET HASTANESİ YIKILDI
03 ARALIK Pazar, 2017




ESKİ DEVLET HASTANESİ YIKILDI

Ömrünü tamamlayan ve içi boşaltılan Büyükçekmece sahildeki eski devlet hastanesi binası çökme tehlikesi nedeniyle belediye ekiplerince yıkıldı

ESKİ DEVLET HASTANESİ YIKILDI admin

Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal tesisi iken belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün girişimiyle 1997 yılında devlet hastanesi yapılan sahildeki eski devlet hastanesi binası ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkılıyor. Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin burada faaliyet gösteren birimleri daha önce Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi’nde yeni açılan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi kampusuna taşınmıştı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Zamanında sahildeki bu binanın devlet hastanesi olarak hizmet vermesini sağlamıştık. Ancak daha sonra taşınması için de en çok mücadeleyi biz verdik” dedi. Dr. Akgün şöyle konuştu: “Büyükçekmece sahildeki devlet hastanesinin artık ömrünü doldurduğunu,  hastane binasının hastalar, ziyaretçiler, hasta yakınları ve sağlık personeli için gerçek tehlike arz ettiğini Bakanlık başta olmak üzere tüm yetkililer nezdinde defaten belirtmiştik. Biliyorsunuz, bunun sonucunda eskiyen binanın içindeki tüm birimler zaman kaybetmeden Pınartepe’deki yeni ve modern yere taşındı. Sahildeki bina artık ne hastane olarak ne de başka bir amaçla kullanım için hizmet veremeyecek duruma geldi.  Çökme tehlikesi gösteren bu bina yıkılıyor. Çevre ve can güvenliği için yıkım zorunlu hale gelmişti.”       

büyükçekmece devlet hastanesi yıkıldı dr. hasan akgün
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GELENEKSEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖDÜL GETİRDİ
YAŞAM VADİSİ ÖDÜL GETİRDİ