06 NİSAN Perşembe, 2017




NEDEN ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİTMEDİNİZ?

Silivri’de bir radyoda yeni anayasa ile ilgili soruları yanıtlayan AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, CHP’yi samimiyetsizlikle suçladı. Şentop, “Rejim değişikliği ciddi bir iddiadır? Neden öyleyse Anayasa Mahkemesi’ne gitmediler” diye konuştu

NEDEN ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİTMEDİNİZ? admin

Referandum çalışmaları için dün Silivri’de gelen AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop,  Metropol FM’de gazeteci Özgün Deniz Gündüz’ün konuğu oldu. Programa AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK Parti Başkan Yardımcıları Elif Koryürek ve Ferhat Gezeren de katıldı.

Vesayet ortadan kaldırlmalı

Gündüz’ün referandum sorularını yanıtlayan Şentop,  yeni anayasanın yapılmasının iki temel nedenin olduğunu söyledi. Birinci nedenin vesayetçi anlayışın ortadan kaldırılması ikincisinin de ekonomik istikrar olduğunun altını çizen Şentop, AK Parti’nin 15 yıldır vesayetle mücadele ettiğini ve siyasal anlamda vesayeti tasfiye etiğini ifade etti. Vesayetin anayasal temelinde inşa edilmesi gerekliliğinin önemine değinen Şentop, aksi takdirde vesayetin ilk fırsatta tıpkı 15 Temmuz’daki hain darbe ile bir kez daha ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Kurumsallaşmış istikrar

Ülkedeki istikrarın kurumsallaştırması gerektiğine de işaret eden Şentop, kurumsallaşmış istikrarı yeni anayasa ile elde edebileceklerini ifade etti. Türkiye’de sistemin istikrar üretmesini istediklerini ve artık ülkenin istikrasızlığa tahammülü kalmadığını belirten Şentop, anayasa değişikliği ile sistemin ürettiği bir siyasi istikrarı ortaya koyacağını söyledi.  Şentop, “Var olan istikrar anayasal sistemin ürettiği bir istikrar değil. Bu istikrar cumhurbaşkanımız gibi güçlü bir siyasi liderin varlığı ile ortaya çıkan bir istikrar. 7 Haziran 2015 seçimlerinde gördük. Bu istikrar kalıcı ve kurumsallaşmış bir istikrar değil konjonktürel ve güçlü siyasi bir iktidara bağlı olarak ortaya çıkan istikrar. Türkiye’nin bunlara tahammülü yok.  Konjonktürel ve güçlü siyasi lidere bağlı olmaktan çıkartalım kurumsallaştıralım. Sistemin kendisi istikrar üretsin. Bundan sonra sistemin ürettiği bir siyasi istikrarı ortaya koyacak bir anayasa değişikliği” diye konuştu.

CHP samimi değil

Deniz’in yeni anayasa değişikliği rejim değişikliği mi sorusuna Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dillendirdiği bu söylemin çok ciddi bir iddia olduğunu ve bunu için de CHP’lilerin anayasa mahkemesine başvurmaları gerektiğini ifade etti.  CHP’nin anayasayı, Anayasa Mahkemesi’ne götürmediğini belirten Şentop şunları söyledi: “CHP’lilerin başlarda bu konuda bilgisizliklerinden ve kasıtlı davranmalarından dolayı böyle bir düşünce vardı ve yüksek sesle itirazlar dile getiriliyordu. CHP, kendisinin katılmadığı tüm anayasa değişikliğine rejim değişikliği demiştir. Bu çok ciddi bir iddiadır ve neden anayasa mahkemesine gitmediniz?  CHP bu anayasayı anayasa mahkemesine götürmedi bu perhiz bu ne lahana turşusu derler.  İddianız doğru ise anayasa mahkemesine götürüp iptal etmesini sağlamalıydınız? Ama yapmadılar.”

silivri mustafa şentop yeni anayasa
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
IŞIĞIN İZİNDEN GİDEN ADAM
KERİMOĞLU: IRKÇILIK ENDİŞE VERİCİ