01 NİSAN Cumartesi, 2017




GÜRBÜZ: KAMUOYU YENİ ANAYASAYI ÇARPITIYOR

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, teşkilatını bilgilendiriyor. Büyükçekmece’deki referandum sonucunun başarı ile noktalanması için doğru bilgiyi vatandaşa vermek olduğunu belirten Gürbüz, “Maalesef kamuoyu, televizyon ve basın anayasayı çarpıtıyor” diye konuştu

GÜRBÜZ: KAMUOYU YENİ ANAYASAYI ÇARPITIYOR admin
Haberin galerisi için tıklayın!

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, teşkilatını bilgilendiriyor. Büyükçekmece’deki referandum sonucunun başarı ile noktalanması için doğru bilgiyi vatandaşa vermek olduğunu belirten Gürbüz, “Maalesef kamuoyu, televizyon ve basın anayasayı çarpıtıyor” diye konuştu.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, önceki gün World Point Tesisleri’nde teşkilata mensupları ile bir araya geldi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın katıldığı Teşkilat Buluşmasında, yeni anayasa ve referandum bilgilendirilmesi yapıldı.

Eski ve yeni teşkilat üyelerinin bir araya geldiği buluşmada konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz, kamuoyunda yeni anayasa ve referandum konusunda kafa karışıklığı yaratanların olduğunu ve teşkilatın bu konuda bilgi sahibi olup vatandaşa en doğru cevapları vereceğine inandığını söyledi.

Zor günleri başarı ile atlatacağız

Teşkilatta görev alan herkesi kucaklayan bir hoş geldin konuşması yaparak sözlerine başlayan AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu sor süreci AK Parti Büyükçekmece ailesi olarak başarılı bir şekilde atlatacaklarını ifade etti.

AK Parti Büyükçekmece Ailesi’nin referandumda başarılı olmasının en önemli ölçütlerinden birinin de doğru bilgi ve karşı tarafa bu doğru bilgiyi en iyi bir şekilde ifade etme olduğunu belirten Gürbüz, teşkilat buluşmasında bu eksikliklerin giderilmesini hedeflediklerini söyledi.

Kamuoyunda çok yanlış ifadelerle vatandaşları yeni anayasaya karşı olumsuz yönlendirildiğini ifade eden Gürbüz, şunları söyledi: “Bugün içinde bulunduğumuz süreç gerçekten zor bir süreç. Türkiye bir dönüm noktasına geldi. İyinin kötünün, doğrunun yanlışın, yanlış ifadelerle birbirine karıştığı çok iyi sonuçlar doğuracağına yürekten inandığım referandum sürecinin kamuoyunda yanlış ifadelerle saptırıldığı günler yaşıyoruz. Teşkilat mensubu arkadaşlarla en önemli sorumluluklarından bir tanesinin kamuoyunda sosyal medyada gittikleri ortamda bu süreci ifade etmeleri anlatmaları bizim en asli sorumluluğumuz ve görevimiz olmalıdır. Bizler de Büyükçekmece İlçe teşkilatı olarak bu buluşmalarda içinde bulunduğumuz bu süreci doğru ifade edebilme adına tüm teşkilat mensuplarımız en iyi şeklide bilgilendirebilmek ve aydınlatabilmeye çalışıyoruz.”

 Birlik ve dayanışma ruhu hep vardır

Bu coğrafya tarih boyunca her zaman birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun hakim olduğunu dile getiren Gürbüz, 15 Temmuz’da o birlik ve dayanışma ruhunu tekrar dirildiğini söyledi.  Gürbüz, “Malazgirt’ten girmiştir, İstanbul’u fethetmiştir, bu ülkeyi hainler gasp ettiğinde, Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’de doğulusuyla batılısıyla vatan millet dediğinde, bayrak dediğinde 15 Temmuzuyla sahaya çıkmıştır ve bir araya gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı da seçime gidecek

Özellikle kamuoyunda milletvekili yaşının 18’e indirilmesi ve HSYK atamaları konusunda bilgilendirme yapan Gürbüz, 5 yıl milletvekili yapan 18 yaşındaki gencin emekli olamayacağını ve yaşını bekleyeceğini söyledi. Öte yandan yine çok tartışma konusu olan hakim ve savcı atamalarında görev sınırlamalarında mevcut anayasada emekli oluncaya veya ölünceye kadar görevde kalma varken yeni anayasada bu görev 4 yıl ile sınırlandırılıyor diyen Gürbüz, cumhurbaşkanını meclisi feshetme yetkisi konusuna da açıklık getirdi. Gürbüz, “Cumhurbaşkanın Meclisi feshedeceği ya da yeniden seçime göndereceği ve arkasından Türkiye’nin vatandaşları tarafından seçilmiş milletvekillerine karşı bir haksızlık olduğu söylemlerine de sıkça rastlıyoruz. Mevcut anayasamızın içinde cumhurbaşkanlığını yetkisi içinde meclisi seçime götürme yetkisi vardır. Biz haziran ayı seçimlerinden sonra kasım seçimlerine böyle gittik. Ama asıl değişiklik bugün seçime gidildiğinde cumhurbaşkanlığı seçime gitmez. Anayasa değişikliği ile yaptığımız önemli değişiklik maddesi eğer cumhurbaşkanlığı bir kez daha meclisi seçime götürme kararı alırsa kendisinin de gideceği değişikliğidir” diye konuştu.

 

HABERİN FOTOLARI İÇİN 

FOTO GALERİYİ TIKLAYINIZ

AK PARTİ referandum yeni anayasa büyükçekmece ilker gürbüz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
SEVİNEN TARAF ÇATALCA OLDU
SULTANLIK BÖYLE OLUR