23 MART Perşembe, 2017




TARİHİ SU KEMERLERİNE YOLCULUK

Çatalca Turizm ve Kültür Derneği’nin kayıp su kemerlerine yaptığı keşif yolculuğunda, üç adet su kemerinin izine rastlandı. Dernek Başkanı Yücel, Çatalca’nın tarihine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi

 TARİHİ SU KEMERLERİNE YOLCULUK admin
Haberin galerisi için tıklayın!

Çatalca Turizm ve Kültür Derneği’nin kayıp su kemerlerine yaptığı keşif yolculuğunda, üç adet su kemerinin izine rastlandı. Dernek Başkanı Yücel, Çatalca’nın tarihine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Çatalca Turizm ve Kültür Derneği’nin, ilçedeki tarih, doğa ve keşif gezileri devam ediyor. Maceracı ruhların cesaret edebileceği türden olan bu keşif gezilerinde aynı zamanda zorlu ve bir o kadar da zevkli doğa yürüyüşü de katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Özellikle Çatalca ilçesi sınırları içerisinde geçen ve dünyanın en uzun su yolu olarak adlandırılan Roma Su Yolu’nun kayıp izlerini bulmak için keşfe çıkan Çatalca Turizm ve Kültür Derneği, bu anlamda çok başarılı işlere de imzasını atıyor. Yapılan keşif yolculuklarında tarihe bir kez daha not tutulurken Çatalca’nın da tarihi zenginlikleri adeta gün yüzüne çıkarılıyor.

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Çatalca’da bu kayıp su yolları ile başlattığı keşif gezileri ile Çatalca’nın tarihine ışık tutuyor. Çatalca’nın doğasını, tabiat güzelliklerinin oldukça  çok olduğuna değinen Yücel, Çatalca’nın tarih zengini bir ilçe de olduğunu sözlerine ekliyor ve bu amaçla dernek olarak ilçede bu tür geziler yaptığını belirtiyor. Özellikle dünya tarihi açısından çok büyük bir öneme sahip su yolu kemerlerinin en uzun ve en görkemli su yolu olan Roma Su Yolu’nun Çatalca’dan geçtiğini ve bu su yolu kalıntılarının keşfedilmeyi beklediğini ifade eden Dernek Başkanı Yücel, dernek olarak bu misyonu yerine getirdiklerini ve Çatalca’nın tarihine katkı sunmayı istediklerini sözlerine ekliyor. Rasim, aynı zamanda bu tarih gezilerini zevkli bir hale getirmek ve doğa yürüyüşleri halinde Çatalca’nın tabiat zenginliklerini de paylaşmak istediklerini ifade ediyor.

Daha önce de bu su yolu keşiflerini yapan dernek geçtiğimiz Pazar günü de bu amaçla başlattığı gezisini başarıyla tamamladı ve üç yeni su kemerini ve su galerilerini keşfederek, tarihe ışık tuttular. Nikoldere, Efkaldere ve Maçkadere  su kemerlerini, ormanın sık derinliklerinde zorlu yürüyüşler sonrasında keşfettiler.

Orman alanı içerisinde yaklaşık 10 kilometre yol kat eden katılımcılar, havanın yağmurlu ve kapalı olmasına rağmen büyük bir inanç ve azimle ormanın dikenli ve sık yollarından gezilerini devam ettirdiler… Geziye Çatalca Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Rasim Yücel ile birlikte yedi kişi katıldı.  Su kemerlerinin keşfine gazetemiz imtiyaz sahibi Nebiha Bacıoğlu da katıldı. Geziye, Çatalca’nın meşhur fotoğrafçıları Ercan Kahraman, Zülkarni Sezer, Hülya Kahraman, Murat Göksoy da eşlik ederek su kemerlerinin ve galerilerinin arşiv görüntülerine katkı sundular. 

çatalca su kemeri roma bizans tarih gezi ahmet rasim yücel
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“CUMHURİYET VE DEMOKRASİ” FİLMİNE BU KEZ DE 2 OSCAR
BOZUK METROBÜSLER İADE EDİLSİN