23 MART Perşembe, 2017




KADIOĞLU’NUN SKANDAL SÖZLERİ PROTESTO EDİLDİ

Referandum için düzenlenen bir toplantıda “Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı Abdülaziz'e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler. 10 yılda Osmanlı'yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar” diyerek bir skandala damga vuran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, CHP Esenyurt İlçe Örgütü tarafından protesto edildi

KADIOĞLU’NUN SKANDAL SÖZLERİ PROTESTO EDİLDİ admin

Referandum için düzenlenen bir toplantıda “Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı Abdülaziz'e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler. 10 yılda Osmanlı'yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar” diyerek bir skandala damga vuran  Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, CHP Esenyurt İlçe Örgütü tarafından protesto edildi.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan CHP’liler, cumhuriyetin ilanını darbe olarak niteleyen Kadıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Basın açıklamasını okuyan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Kadıoğlu’nu kınadıklarını söyledi.

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması ile Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu ‘Cumhuriyet ve Atatürk’e yönelik sözleri’ nedeniyle kınadı.  Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklamasına; CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Oruç Oymak, CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan, CHP’liler ve vatandaşlar katıldı.

GÖKMEN: BU SKANDAL KONUŞMAYI KINIYORUZ

“Barış ve diyaloğa en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde Atatürk’ü, ‘kanı bozuklar’ diye tarif etmek hainliktir. Bu kargaşa çıkarma çabasıdır. Buradan açıkça söylüyoruz ki, ne Esenyurt’ta ne de Türkiye genelinde AKP’nin yaratmaya çalıştığı nefret ortamına izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer veren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:  “Kurtuluş Savaşı sürecinde memleketin tamamı işgal altında idi. Kendilerine ölüm fermanları, tutuklama kararları çıkmasına rağmen Mustafa Kemal Anadolu’ya karış karış gezdi, cephe cephe savaştı. Milletimize önderlik yaparak cumhuriyeti kurdu. Ogün işgal altında olan bu toprakları canıyla kanıyla savunanlara çok ağır hakaretler edip cumhuriyetimizin darbe ile kurulduğunu iddia eden belediye başkanını kınamak için buradayız. İçinden geçtiğimiz referandum sürecinde bizler vatandaşlarımıza; sevgi, birlik, beraberlik derken karşımıza iftira ile  yalan ile siyaset yapan ve siyaset yaparken her dili mübah sayan bir anlayışla karşı karşıya bulunuyoruz. Siyaset dili kullanırken haddini aşanlara,  içindeki nefreti kusanlara anayasa çerçevesinde haddini bildireceğiz.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun skandal konuşmasını kınıyoruz.  Beğenmediği cumhuriyetin faziletiyle belediye başkanı seçilen Necmi Kadıoğlu’nun Atatürk ve silah arkadaşları için kullandığı ifadeleri kendisine aynen iade ediyoruz. Barış ve diyaloga en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde Ulu önder Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza kanı bozuklar diyen 1923’te cumhuriyetin ilanını darbe olarak nitelendiren anlaşın yapmak istediği hainliktir, tahriktir, tehdittir, kavga çıkarma çabasıdır.”

KAFTANCIOĞLU:  HALK NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR

Daha sonra konuşan CHP PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu ise, halkın iradesi ve hakimiyetiyle kurulan cumhuriyete darbe denildiğine vurgu yaptı. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt’u rant alanına çevirdiğini de hatırlatan Kaftancıoğlu, “Siz ne derseniz diyebilirsiniz. Ama bu halk neyin ne olduğunu biliyor. 17 Nisan’da size cevabı vereceklerinden emin olun” dedi.

TAMAYLIGİL: BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Cumhuriyetin demokrasi ve özgürlük anlamına geldiğini söyleyen CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise. “Cumhuriyette kişi yoktur, halk vardır” diyerek Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi. Başbakanın, ‘Biz rejim değişikliği yapmıyoruz. 1923’te o iş bitmiştir. İstiklal mücadelesi sonunda cumhuriyet ilan edilmiştir’ ifadelerini kullandığını belirten Tamaylıgil, “ Peki, kendi partisine mensup bir belediye başkanı o günkü konuşmalarını dikkate almamış mıdır? Şu anda cumhuriyetçileri darbeci olarak niteleyen belediye başkanına ne diyor, derhal açıklamalıdır” dedi.

KUVVAYİ MİLLİYE DARBECİ Mİ?

Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na seslenen Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, şunları söyledi: “Bu cumhuriyeti şehitlerin ve gazilerin kanı, bir milletin bir arada teslim olmadan verdiği mücadele ile kuruldu. Kuvayı milliye ruhu ve Kuvayı milliye bilinci ile  72 millete kafa tutuldu. İşgal altındaki bir ülke küllerinden doğarak bağımsızlığını ilan etti. Şimdi soruyorum 1923’te cumhuriyetin ilanına darbe diyen belediye başkanı. O Belediye başkanına sen Kuvayı Milliye’ye darbeci mi diyorsun? Senin bunu söylemeye ne haddin var? Eğer bugün demokrasi ile taçlanmış cumhuriyette birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak cumhuriyet ve demokrasiye borçlu olduğumuzu unutmamak gerekir.”

1923'TE DARBE YAPTILAR CUMHURİYET KURULDU

Kamuoyuna yansıyan ve Esenyurt’ta br referandum konulu toplantıda çekildiği belirtilen videoda Kadıoğlu, “Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı ya ki Abdülaziz’e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar.  10 yılda Osmanlı’yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923’te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu” şeklinde sözler sarf etmişti.  

 

necmi kadıoğlu cumhuriyet darbe osmanlı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“CUMHURİYET VE DEMOKRASİ” FİLMİNE BU KEZ DE 2 OSCAR
BOZUK METROBÜSLER İADE EDİLSİN