01 NİSAN Cumartesi, 2017




HAVA GİBİ SU GİBİ YENİ ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yeni sistemde cumhurbaşkanının yargılanacağını söyledi. Yeni anayasanın her yeni doğacak vatandaşın hava gibi su gibi bu anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kaya, yeni anayasanın iddia edildiği gibi Tayyip Erdoğan’ı kurtarma anayasası olmadığının altını çizdi

HAVA GİBİ SU GİBİ YENİ ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR admin

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı Teşkilat Buluşmasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yeni anayasa hakkında teşkilata hitap etti.

AK Parti’nin temel dayandığı noktanın samimiyet olduğunu ifade eden ve partililerden önce samimi olmalarını ve vatandaşa samimiyet göstermelerini isteyen Kaya, “Ne olur kime giderseniz gidin kime selam verirseniz gürültü yapmayın gargara yapmayın kâğıttan okumayın gönlünüzden geçeni söyleyin. Samimi olun bizim teşkilatçılığımızın temel dayandığı nokta samimiyettir. Bildiklerini söyleyin, aklınızın kestiğini söyleyin, okuduklarınızdan, kendi hayatınızdan yaşadıklarınızı anlatın ama büyük laflar etmeyin” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerine değinerek öz eleştiri yapan Kaya, “7 Haziran’da biz aynı kadro ile seçime gittiğimizde millet bize bir ayar çekti” dedi. “Elini her sıktığımız insanın bize oy verip vermeyeceğini biz biliriz” diyen Kaya 7 Haziran seçimlerinde Maltepe’de esnafa ziyareti yaparken yaşadığı bir anıyı paylaştı. AK Parti’ye oy veren esnafın, “ AK Parti çok şımardı, çok kibirli, burnundan kıl aldırmıyor. Millete tepeden bakıyor. Bizi adam yerine koymuyor. Allah bir sizin burnunuzu sürtsün diye size oy vermeyeceğim” dediğini ifade eden Kaya, 7 Haziran’da vatandaşın çektiği ayarı kendilerinin hak ettiklerini söyledi.  

1 Kasım seçimlerindeki başarıyı ise vatandaşın koalisyon hükûmetlerine güvenmemesi ve AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerindeki oy kaybı sonrası eski ruhuna dönmesi nedenlerinden dolayı kazandıklarını belirten Kaya,  teşkilata “Yanlış yaparken bile samimi olun. İsterse en büyük düşmanınız olsun yeter ki samimiyetle gidin. Size oy vermeyecek olanlar kendi partisiyle ters düştüğü zaman size oy verecektir ” uyarısını yineledi.

Yeni Anayasa ve referandum ile ilgili teşkilata geniş bir bilgi veren Kaya, yeni anayasayı sadece maddeleri ile ilgili anlamamak gerektiğini yeni anayasanın ilk defa milletin iktidar olması için yapıldığına işaret etti. Hükümeti artık milletin seçeceğinin ve güçlü hükümetlerin olacağının altını çizen Kaya, daha önce seçilen hükümetleri milletin seçmediğini savundu. Kaya, “1950’den beri sandığa gidiyoruz ve bizi yöneteceklere oy veriyoruz. Peki, bizim oy verdiklerimiz iktidar oluyor mu? AK Parti 7 Haziran’da yüzde 40 oy aldı 278 milletvekili çıkardı ancak sandıktan koalisyon çıktı. Normalde hükümeti AK Parti’nin kurması lazım. 7 Haziran’dan seçimlerinde sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye “gelsen başbakan ol, hükümeti biz kuralım” dedi. Devlet Bey bunu kabul etseydi başbakan olacaktı. MHP üçüncü partiydi.  Hani bizim oyumuzla seçiliyordu? Biz sandığa gidip AK Parti’yi seçmedik mi? Sandıktan üçüncü partiye nasıl iktidar çıkıyor?  Daha önce de oldu. Rahmetli Erbakan, sandıktan birinci parti çıkmıştı. Doğru Yol Partisi ve Büyük Birlik Partisi imzalı kâğıtla Demirel’e çıktılar. Erbakan 50+1 dedi. Demirel ne dedi millet sizi seçmiş olabilir, parlamentoda da anlaşmış olabilirsiniz? Ama hükümeti kurduracak olan benim. Siz kimsiniz diyerek hükümeti kurmaya Mesut Yılmaz’a verdi. Millet seçiyor, parlamentoda milletin dediği olmuyor. Parlamento bir araya geliyor dediğini de cumhurbaşkanı onaylamıyor. Bize film izletirdiler.  1920’den beri bu millet sandığa gidiyor ama iktidarı seçmiyor” diye konuştu.

Yeni anayasa ile beş yılda bir yapılan seçimlerle ülkeye istikrarın geleceğini ifade eden Kaya,  cumhurbaşkanının şimdiki sistemde olduğu gibi yeni sistemde de meclisi feshetme yetkisi olacağını kaydetti. Kaya, 1980 anayasasından sonra tüm cumhurbaşkanlarının meclisi feshetme yetkisi olmasına rağmen yargılanamadıklarını ama yeni sistemde meclisi hem cumhurbaşkanın hem de meclisin feshetme yetkisi olmasına karşılık cumhurbaşkanının yargılanmasının önünün açıldığını savundu.  

Yeni anayasanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kurtarmak amacıyla yapıldığını savunanlara da yanıt veren Kaya, Erdoğan’ın yeni anayasaya ihtiyacı olmadığını ifade ederek “Ama bundan sonra doğacak her Türk vatandaşının hava gibi su gibi bu anayasaya ihtiyacı var ve biz bunu mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

AK Parti hükümetinin icraatlarını anlatan Kaya, yapılan hizmetlerin çok olduğunu ama bu millete az olduğunu ve daha yolun başında olarak çok hizmet yapacaklarını söyledi. AK Parti’nin hizmet olarak gelmek istediği noktanın gerisinde olduğunu ve yeni anayasa ile bu hizmetleri gerçekleştirmek için ihtiyaçları olduklarını söyledi. 

AK parti büyükçekmece metin kaya teşkilat
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
SEVİNEN TARAF ÇATALCA OLDU
SULTANLIK BÖYLE OLUR