01 KASIM Çarşamba, 2017




CUMHURİYETÇİ KADINLARA TAŞ ÇIKARTIYORLAR

AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nda siyaset yapan iki kadının Cumhuriyet kadınına, Atatürk kadınına yakışır giyim tarzları dikkat çekiyor. Bugün yapılan Cumhuriyet Törenleri’ne AK Partili Sevgi Emanet ve Yıldız Akbalık Polat, modern ve şık giyimleri damga vurdu

CUMHURİYETÇİ KADINLARA TAŞ ÇIKARTIYORLAR admin

Modern ülkenin, Cumhuriyet kadının profilini Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal, kadınlara da siyasetin yolunu açtı.

Toplum dışına itilmişliğin, toplumda erkekle aynı ölçüde söz sahibi olmayan Türk Kadını, gerçekleştirdiği kıyafet devrimi ile de siyasette ve toplumsal alanda varlığını hissettirmeye başladı.  

Kadına Avrupa’dan önce seçme ve seçilme hakkı verilmesi de Türk kadını için büyük bir onurdu.

Bugün Büyükçekmece’de yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ise kadınların, Cumhuriyete, Atatürk kadınına yakışır Türk kadınlarını erkeklerle aynı safhada görmek herkesi son derece mutlu ediyor. Cumhuriyetin kazanımlarının en büyük değeri kadına kimliği kazandırmaktı.

Sabah saatlerinde yapılan Cumhuriyet Bayramı Törenleri'ne katılan protokolde siyasetçiler yerini aldı. Bu protokolde kadın siyasetçiler de vardı. Mevcut partilerin siyasi temsilcilerinden oluşan kadın ve erkek siyasetçiler resmi tören için yerini aldı.

Bu siyasetçiler içinde iki kadın siyasetçi ise ayrı dikkat çekiyordu adeta. Modern görüntüleri ile Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarına taş çıkartacak kadar Atatürk kadınını temsil edecek görüntüye sahiptiler. Bu kadın siyasetçiler AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nda görev yapan  İlçe Başkan Yardımcısı Sevgi Emanet ve Kadın Koları Başkanı Yıldız Akbalık Polat'tı

Emanet’in ve Polat’ın Cumhuriyetçi, modern Türkiye’nin ve Atatürkçü kadınına özgü giyim ve duruşları da AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nda sıradışı görüntülere yer verdiğinin göstergesi olarak nitelendirilebiliyor.    

atatürk cumhuriyet büyükçekmece cumhuriyet törenleri sevgi emanet yıldız akpolat
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
CUMHURİYET BAYRAMI’NA ÇOŞKULU KUTLAMA
ÇOCUKLAR ATATÜRK’ÜN İMZASINI ATTI