03 KASIM Cuma, 2017




MERALAR TAŞ OCAĞI OLMAMALI

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, mera alanlarına sahip çıkan Çakıl Mahalle sakinlerinin yanında.

MERALAR TAŞ OCAĞI OLMAMALI admin

Çatalca’nın tarımıyla, hayvancılığıyla İstanbul’un vazgeçilmez bir ilçesi olduğunu her fırsatta dile getiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca halkı ile birlikte Kuzey Marmara Otoyolu bahane edilerek mera alanlarına kıyılmasına karşı çıkıyor.

Çakıl halkının yaklaşık 10 gündür süren mücadelesine ortak olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, halk ve ekipleri ile birlikte firmadan gelen araçlara izin vermiyor.

Hizmete karşı değiliz

Çakıl Mahallesi Tulumba Tepesi’ne giden ve incelemelerde bulunan Başkan Cem Kara, Enerji Bakanlığı tarafından bir firmaya kalker çıkarma ruhsatı verilmesine rağmen Mera Komisyonundan onay geçmediğini ifade etti.

Başkan Cem Kara, “Elbasan ve Çakıl Mahallesi’nde şu anda çok ciddi sıkıntımız var. Yol yapımına, baraj yapımına kısacası yapılan hizmete karşı değiliz. Biz Çatalca’da hayvancılığın, tarımın yapılmasını arzu ediyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu yapılıyor bahanesi ile mera alanlarımızın taş ocaklarına ya da kalker ve kum ocaklarına dönüştürülmek istenmesine ve bu mera alanlarına atıkların depolanmak istenmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Meralarımızın angajman projelerinin yapılarak çiftçilerimizin, halkımızın kullanımında olmasını arzu ediyoruz. Meraları dönüştürmeye çalışıyorlar, buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Çakıl Tulumba Tepesi’nde yeterince belge ibraz edilmeden mera alanları tahrip edilmeye çalışılıyor. Bizler hiçbir siyasi parti ayrımı olmaksızın Çatalca’nın kentlisi, köylüsü, mahallelisi tek bir vücut olarak buna karşı çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

 

çatalca mera cemkara taşocağı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BABALARA BABALIK EĞİTİMİ
BÜYÜKÇEKMECE TÜYAP’TA YERİNİ ALDI