06 KASIM Pazartesi, 2017




KARDEŞ ŞEHİR’E ‘NUTUK’

Avcılar ile kardeş şehir olan Bulgaristan’ın Razgrad kentinde gerçekleşen, Razgrad Türk Pedagoji Okulu mezunlarının geleneksel buluşmasında;100 adet ‘Nutuk’ dağıtıldı

KARDEŞ ŞEHİR’E ‘NUTUK’ admin

Avcılar ile kardeş şehir olan Bulgaristan’ın Razgrad kentinde gerçekleşen, Razgrad Türk Pedagoji Okulu mezunlarının geleneksel hale getirdikleri buluşmasında; Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından hediye edilen 100 adet ‘Nutuk’ dağıtıldı.

1951 yılında açılan Razgrad Pedagoji Okulu mezunları eski okullarının önünde buluşurlarken, gerçekleşen mezuniyet toplantısının ardından ise Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından armağan edilen 100 adet Nutuk ve 1958 yılı Razgrad Pedogoji Okulu mezunu Ramis Serbest’in yazdığı Razgrad Türk Pedagoji Okulu Tarihi isimli kitaplar dağıtıldı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından kardeş şehir Razgrad’a hediye edilen Nutuklar Bulgaristan gazetelerinde de haber oldu. Geleneksel hale gelen buluşmalarda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan ‘Nutuk’un hediye edilmesinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren mezunlar, Avcılar Belediyesinin sürpriz hediyesi için teşekkür etti.

 

avcılar razgard kardeş nutuk handan toprak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BABALARA BABALIK EĞİTİMİ
BÜYÜKÇEKMECE TÜYAP’TA YERİNİ ALDI