15 KASIM Çarşamba, 2017




ATATÜRK RESİMLERİ BÜYÜKÇEKMECE’DE

Büyükçekmece Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ressam Cemal Akyıldız'ın hazırladığı “Atatürk ve Atatürk’le Özdeşleşen Yapılar” resim sergisine ev sahipliği yaptı.

ATATÜRK RESİMLERİ BÜYÜKÇEKMECE’DE admin

Büyükçekmece Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ressam Cemal Akyıldız'ın hazırladığı “Atatürk ve Atatürk’le Özdeşleşen Yapılar” resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki çok amaçlı salonda gerçekleşen sergi açılışına katılım çok yoğun oldu.

Açılışı ilçe protokolü gerçekleştirdi

Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında önemli bir sergiye ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin önemli ressamlarından Cemal Akyıldız’ın “Atatürk ve Atatürk’le Özdeşleşen Yapılar” resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin açılış törenine Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Personel Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Adem Meral, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Heyecan ve ilgi odağı olacaktır”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk'ün düşünce ve devrimlerinin kuşaklar boyu anlatılmasında sanatçıların eserlerinin çok daha etkili ve kalıcı olduğuna vurgu yaparak; “Atatürk’ün, kaleminizle ayrı bir yoruma kavuşan resimleri ve Atatürk’le özdeşleşmiş yapıların canlandırılması gerek bizler ve gerekse genç nesiller için yeni bir heyecan ve ilgi odağı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti mucizesini anlamak ve yaşatmak ancak böylesi eserlerle beslenerek kuvvetlenecektir” ifadesini kullandı.

Sergi, 3 Kasım’a kadar gezilebilecek

Serginin açılışı gerçekleştirildikten sonra ilçe protokolü ve davetliler sergiyi gezdi. Ressam Cemal Akyıldız, davetlilere resimleri hakkında bilgiler verdi. Ressam Akyıldız’ın “Atatürk ve Atatürk’le Özdeşleşen Yapılar” isimli resim sergisi 3 Kasım Cuma akşamına kadar gezilebilecek.                            

 

büyükçekmece cemal akyıldız atatürk resim
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVARAY İPTAL EDİLDİ
İDSO'DAN ATA'YA SAYGI KONSERİ