29 EKİM Pazar, 2017




KADINLARA HAKLARI ÖĞRETİLİYOR

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, hemcinsleri adına önemli bir projeye el attı. Kamusal alanda mağdur olan kadınlara haklarını öğrenebilmesi adına eğitim dersleri veriliyor.

KADINLARA HAKLARI ÖĞRETİLİYOR admin

Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneğinin (KİH-YÇ) projesi olan, kadınların özel ve kamusal alanlarda haklarını kullanabilmesi, hak ihlallerini önleyebilmesi ve toplumsal hukuki değişime yönelik örgütlenmeler kurabilmesini sağlamak gibi hedefleri amaç edinen ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’ (KİHEP) Avcılar Belediyesinin ev sahipliğinde başladı.

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan, KİH-YÇ Derneğinin düzenlediği KİHEP Eğitici Eğitim Programını bitiren Avcılar Belediyesinin Sosyolog- Aile Danışmanı tarafından verilecek eğitimin süresi ise, 4 ay gibi bir zaman dilimini kapsayacak. 25 Ekim Çarşamba günü başlayan, Avcılar Belediyesi Gülsevin Buket Değirmenci Kadın ve Aile Danışma Merkezinde gerçekleşecek eğitimlerde, Kadının İnsan Hakları, Anayasal ve Medeni Haklar, Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddete Karşı Stratejiler, Kadının Ekonomik Hakları gibi konularda eğitimler verilecek. KİHEP eğitimine gösterilen yoğun ilgi sebebiyle kursun kayıtları açıldığı ilk anlardan itibaren dolarken, 4 ay sonra bitecek olan eğitimin ardından, tekrar başlatılması planlanan KİHEP kursu için kayıt alımları da şimdiden başladı.

KİHEP gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde, yasaların kadınların yaşamlarını nasıl şekillendirdiği konusunda bilinçlenmesine, hakları ve yasaları öğrenmenin ardından onlar karşısında eleştirel bir bilinç kazanmasına, hakları yaşama geçirme becerilerini edinmesine ve toplumsal değişimi harekete geçirme gücüne ulaşmasına yönelik bir eğitim programı olarak biliniyor.

avcılar kadın hakları seminer handan toprak taciz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KARA YİNE ÇATALCA’YI ANLATTI
TRABZONLULAR FETHİ KUTLADI