29 EKİM Pazar, 2017




AKŞENER PARTİSİNİ KURDU: İYİ PARTİ

Meral Akşener liderliğinde kurulan partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi. Kurulan partinin adı İyi Parti olarak belirlendi. Logosu ise güneş etrafında 8 ışık ok olarak yerini aldı

AKŞENER PARTİSİNİ KURDU: İYİ PARTİ admin

Meral Akşener, beklenen yeni partisini resmen bugün, Ankara Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Salonu’nda düzenlenecek toplantı ile ilan edecek. Partinin kurulması için resmi başvuru bugün saat 09.00’da, Akşener ve ekibi tarafından İçişleri Bakanlığı’na verildi. Partinin ambleminin, “Güneş etrafında 8 ışık, ok” olarak belirlendiği öğrenildi. Akşener’in bugün kurulacak partisiyle ilk adımı “İyi Bir Türkiye İçin Yola Çıkıyoruz” sloganıyla atacağı belirtildi. Kurulacak yeni partinin adı 'İyi Parti' oldu.

Yeni partinin adı ve parti programı ile tüzüğü, bugün Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Akşener tarafından açıklanacak. Bugün saat 14.30’da genel başkan seçimi, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimi yapılacak. Saat 19.30’da ise GİK ve MDK üyeleri ile akşam yemeği yenilecek. Yarın ise saat 09.30’da Başkanlık Divanı seçimi yapılacak. Divan üyeleri saat 11.00’de de Anıtkabir’i ziyaret edecek. 

 PARTİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Yeni partinin programının giriş bölümünde, şu ifadelere yer veriliyor: “İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar insanlara iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklarda o büyük Osmanlı Devleti doğdu. Bu devlet büyüdü, üç kıtaya hâkim oldu. Gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü. ‘Yaratılanı severim, yaradandan ötürü’ diyerek... Bizler bu inançla yola çıkıyoruz. İyi insanlar, iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve ‘Türkiye iyi olacak.’ Çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde yola çıktığımızın farkındayız. Seksen milyonuz, büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz, çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız, birlikte başaracağız. Adil olacağız, adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız.”

 ‘HEDEF EKONOMİDE İLK 10’

Programda partinin hedefleri de şöyle sıralandı: “Ana hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek. Milli gelirimizi ilk beş yıl sonunda 14 bin 500 dolar yapmak. Küresel Refah Endeksi’nde ilk beş yıl sonunda 40 ülke arasında yer almak. Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlanacak. İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönülecek. İlk bir yıl içinde demokratik bir Siyasi Partiler Yasası yapılacak. Yılda 150 bin hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapılacak. PISA sıralamasında ilk 23 ülke arasında yer almak. İlk beş yıl sonunda işsizlik oranı yüzde 8’in altına düşecek. Teknolojide endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek. Basın özgürlüğünde AB standartlarını hemen uygulamak. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak.”

meral akşener iyi parti 8 ışık güneş yeni parti
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
  • FİKRİ SAĞLAR'DAN YDK KARARI AÇIKLAMASI CHP Mersin Milletvekili Sağlar, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından verilen "kınama" cezasını hak etmediğini, karara ilişkin hukuki itiraz hakkını kullanacağını bildirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KARA YİNE ÇATALCA’YI ANLATTI
TRABZONLULAR FETHİ KUTLADI