11 AĞUSTOS Cuma, 2017




GÖK: PİKNİK ALANLARI GİTTİ ÇÖPÜ KALDI

Yaz aylarında İstanbul’un gözde mekânlarından Çatalca, şu günlerde piknikçilerin akınına uğruyor. Piknik alanları ise bundan iki yıl öncesine kadar belediyenin tasarrufu altında iken şimdilerde İBB eliyle özel işletmelerde. Konuya dikkat çeken CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, “Piknik alanları belediyemizin elinden alındı ama çöpleri toplama işleri bizde kaldı” diyerek ortadaki çelişkiyi aktardı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nebiha Bacıoğlu’na Çatalca’nın bu göz ardı gerçeğini hatırlatan Gök, Çatalca Belediyesi’ne zarar gelmesin diye de temizlik hizmetini daha da artırdıklarını kaydetti

GÖK: PİKNİK ALANLARI GİTTİ ÇÖPÜ KALDI admin

Çatalca, İstanbul’un en geniş toprak alanına sahip olma özeliğine sahip bir ilçe. Doğanın eşsiz güzellikleri de yine Çatalca’da. Giderek betonlaşan İstanbul’dan hafta sonu Çatalca’ya adeta insan akını oluyor. Bunun nedeni de Çatalca’nın bolca yeşillik alanı ve Karadeniz’e olan bakir kıyıları… 

Çatalca’nın yeşil doğası ve orman alanları ise piknikçilerin gözde mekânı yapıyor Çatalca’yı. İki yıl öncesine kadar Orman Bakanlığı’na ait bu ormanlık alanları Çatalca Belediyesi’nin uhdesindeyken şimdi bu piknik alanları bakanlık ve İBB eliyle özel işletmelere kiraya verildi. İstanbul Büyükşehir Yasası’ndan sonra Çatalca Belediyesi’nin hâkimiyetindeki piknik alanları birer birer şahıslara geçti. Hatta öyle ki hiçbir yeşil alanı olmayan ve beton deryasına dönen Esenyurt bile Silivri’de Orman ve Su İşleri’ne bağlı bir alanı tasarrufuna aldı.

Çatalca Belediyesi ise elinden alınan bu piknik alanlarının hala temizliğini devam ettiriyor. Piknik alanlarının devasa çöpleri belediye ekiplerince alınıyor ve orman alanları temiz tutulmaya özen gösteriliyor. Özel sektöre kiralanan ve giriş çıkışların ücretli olduğu ve bu alanların kendi temizliklerini yapması gerekirken belediye Çatalca’nın temiz bir ilçe görüntüsünden taviz vermemek adına yaz aylarında temizlik çalışmalarını iki katına çıkarıyor adeta.

CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök ise konu hakkında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nebiha Bacıoğlu’na yaptığı açıklamada ortadaki çelişki ortaya koydu. Çatalca Belediyesi’nin özel şahısların ve işletmelerin eline geçen piknik alanlarının temizlik hizmetine devam ettiğini ancak durumun adil ve mantıklı olmadığını vurgulayan Gök, İBB ve bu özel işletmelerin çöp ve temizlik konusunda Çatalca’ya yakışır şekilde Çatalca Belediyesi’ne yardımcı olacak şekilde hareket etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Çatalca’da görülebilecek en küçük çöpün dahi Çatalca Belediyesi’ni etkilediğini ifade eden Gök, belediyenin yıpratılmaması adına daha duyarlı olduklarını söyledi.

Silivri’deki bir piknik alanının İBB tarafından Esenyurt Belediyesi tarafınca işletilmesini örnek veren Gök, Silivri ve Çatalca’nın kendi topraklarında böyle bir işletmecilik hakkı olmadığını halkın takdirlerine bıraktıklarını söyledi.

 

çatalca
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
  • SPORCU KENTİ BÜYÜKÇEKMECE Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi başarıdan başarıya koşuyor.
  • HASAN AKGÜN'DEN YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE 3 OKUL DAHA Türk milli eğitimine kazandırdığı 30’a yakın okulla “Okulcu Hasan’ olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim öğretim döneminde hizmete girecek 3 okul daha yaptırıyor.
  • GÜRER, MEB’DEKİ KADROLAŞMA İDDİALARINI TBMM GÜNDEMİNE GETİRDİ CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okullardaki yönetici kadrolarının büyük çoğunluğunun eğitim alanında faaliyetini sürdüren üç sendikadan sadece birine üye olan eğitimcilerden seçilmesini Meclis gündemine taşıdı.
  • “AFET SONRASI ALINACAK ÖNLEMLER” KONULU TOPLANTI YAPILDI Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Afet Sonrası Alınacak Önlemler” konulu toplantıya katılarak değerlendirmelerde bulundu.
  • BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ MASA TENİSİ SPOR KULÜBÜ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI Çeşitli spor dalları için oluşturulan alanlara bir yenisini daha ekleyen Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de “Masa Tenisi Spor Kulübü” için çalışmalara başladı.
  • AVCILARLI 750 ÇOCUK EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR Avcılar Belediyesi Kent Enstitülerinde açık havada yapılan etkinlikler ile çocuklar yaz tatillerinde eğlenirken öğreniyorlar.
  • BAŞKAN CEM KARA ÇATALCASPOR KAMPI’NI ZİYARET ETTİ Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalcaspor’u kamp yaptığı otelde ziyaret etti.
  • BEYLİKDÜZÜ SAHİLLERİ SAHİL KORUMA BOTU EKİPLERİNE EMANET Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı sahil koruma botu ekipleri Beylikdüzü sahillerinde görev yapıyor.
  • TÜRKİYE'DE 1 MİLYON 800 BİN 610 TRAKTÖR VAR Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Haziran ayı traktör verilerini değerlendirdi.
  • CİLT LEKELERİNE KARŞI DOĞAL ÖNLEM Cilt lekelerine karşı önleminizi doğal yollarla alırken cilt sağlığınıza ve güzelliğine de destek olun!
  • BEYLİKDÜZÜ YAZ SPOR OKULLARI’NDAN 4 BİN 300 ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR Beylikdüzü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Yaz Spor Okulları, 13 branşta 70 eğitmenle toplam 4 bin 300 öğrenciye hizmet vermeye devam ediyor.
  • BÜYÜKÇEKMECE'DE ASFALT SEFERBERLİĞİ Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 23 mahallenin tümünde yol bakım, onarım, genişletme ve asfaltlama çalışmaları seferberliğine devam ediyor.
  • KÜÇÜKÇEKMECE’DE SEL MAĞDURLARINA YARDIM ELİ Küçükçekmece Belediyesi geçtiğimiz günlerde yaşanan sel afetinde mağdur olan ailelere yardım eli uzattı. İlçede 10 ailenin kullanılamaz durumdaki eşyaları Küçükçekmece Belediyesi tarafından yenilendi.
  • İLK PAZARTESİ ESNAFIN Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli göreve geldiğinden beri geleneksel esnaf buluşmaları devam ediyor.
  • BEYLİKDÜZÜ’NDE ÇİNİLER ENGELLİ BİREYLERİN ELİNDEN ÇIKACAK Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği işbirliğiyle açılan Çinicilik Atölyesi’nde başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı.
  • ÇİÇEK AÇAN BANKLAR MUTLU İNSANLAR Avcılar Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, doğa ile iç içe yaşayan bir kent oluşturmak için , ilçenin birçok noktasına çiçek açan banklar yerleştiriyor.
  • BAŞKAN CEM KARA ER MEYDANINDA Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Konyaaltı Belediye’si tarafından her yıl geleneksel olarak Feslikan Yaylası’nda düzenlenen 20. Yaz Şenlikleri’ne katıldı.
  • BYEGM İLE TÜRK KIZILAYI ARASINDA STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından stratejik işbirliği protokolü imzalandı.
  • 18. ULUSLARARASI BÜYÜKÇEKMECE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin muhteşem bir biçimde başladığını ve sona erdiğini belirterek, “Başta Büyük Büyükçekmece ailem olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
  • YAŞAM VADİSİ JAPON BAHÇESİ TURNA KUŞLARI İLE BEZENDİ Hiroşima Katliamı’nn 72. Yıldönümü’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Vadisi 1. Etabı’nda oluşturduğu Japon Bahçesi’nde bir anma programı düzenlendi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GÜRER, MEB’DEKİ KADROLAŞMA İDDİALARINI TBMM GÜNDEMİNE GETİRDİ
BÜYÜKÇEKMECE'DE ASFALT SEFERBERLİĞİ