09 NİSAN Pazartesi, 2018




BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, OTİZMLİ BİREYLERİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİ

Büyükçekmece Belediyesi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında ilçede yaşayan otizmli bireyleri evlerinde ziyaret etti

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, OTİZMLİ BİREYLERİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİ
BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, OTİZMLİ BİREYLERİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİ admin

Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi eğitmenleri, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde ilçe genelinde ikamet eden otizmli bireyleri ziyaret etti. Otizmli bireyler ve aileleri ile görüşen belediye ekipleri, kendilerine iletilen sorun ve talepler hakkında da bilgi aldı.

“Her zaman yanlarındayız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan’ın “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatarak; “Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bizde Büyükçekmece Belediyesi olarak ilçemizde ikamet eden otizmli bireylerin sadece bu özel günlerde değil yıl boyunca yanlarında olup, sağlık, sosyal, kültürel ve eğitim alanında destek veriyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

büyükçekmece belediyesi hasan akgün otizm haftası
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KANSER KADER DEĞİL
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR