08 NİSAN Pazar, 2018




BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR

Cumhuriyet Kadınları Korosu Yerel Tohum Takas Şenliği’nde sizlerle olacak

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR admin

Çatalca Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliği’ne sayılı günler kaldı. ‘‘Özgür, Temiz ve GDO’suz Gıda İçin Yaşasın Atalık Tohumlar’’ sloganıyla gerçekleşecek olan 1. Yerel Tohum Takas Şenliği’nde birçok etkinliğin yanı sıra Cumhuriyet Kadınları Korosu ’da sizlerle buluşacak.

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Yerel Tohum Takas Şenliği, 8 Nisan 2018 Pazar günü, saat 10.00-17.00’da Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Çatalca’nın geleceğine dair önemle üzerinde durduğu tarım alanlarının korunması, yaşatılması konusunun önemli adımlarından biri olan yerel tohumların kullanımının yaygınlaşması Yerel Tohum Takas Şenliği ile hayat bulacak.

Geleneksel bilgilerin paylaşılması, tüketicilerde yerel tohum bilincinin oluşturulması, yerel üretim ve tüketim konularında olumlu algı yaratılması amacıyla düzenlenen şenlik, ayrıca, üreticilerin biyoçeşitlilik ve yerel tohumların korunması konusundaki önemli rollerinin belirtilmesi; bölge için yaşamla özdeş olan tohum ve gıdanın geleceği ile gıda güvencesinin sağlanması konularında tehlikelere dikkat çekilmesi, kaygıların dile getirilmesi bakımından da önemli bir misyonu yerine getirecek.

Etkinlik Çatalca bölgesi ve civarında ata tohumlarının gün yüzüne çıkarılıp, envanterlerinin oluşturulması ve Çatalca’da tohum üretimi sağlamak açısından da oldukça büyük bir öneme sahip çalışmalara imza atacak.

Konusunda uzman katılımcılarla gerçekleşen panelin yer aldığı şenlikte, vatandaşlarımıza çeşitli tohumlar dağıtılması yanı sıra, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu da muhteşem konserleri ile katılımcılarla buluşacak.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, tüm Çatalcalıları, Yerel Tohum Takas Şenliği’ne davet ederek, böylesine önemli bir günde vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

çatalca belediyesi cem kara yerel tohum
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KANSER KADER DEĞİL
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR