01 ARALIK Cumartesi, 2018




Kazancı: Cinsiyet ayırımı yapılıyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” seminerinde vatandaşları bilgilendiren KA.DER Genel Sekreteri Bahar Şen Kazancı, toplum içinde cinsiyet ayrımı yapıldığını söyledi

Kazancı: Cinsiyet ayırımı yapılıyor
Kazancı: Cinsiyet ayırımı yapılıyor admin

Büyükçekmece Belediyesi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” seminerine ev sahipliği yaptı.

KA.DER Genel Sekreteri Bahar Şen Kazancı’nın sunumunda gerçekleşen seminere çok sayıda belediye personeli ve vatandaş katıldı.

Kadın ve erkeğin toplum içerisindeki rolleri ve cinsiyetçilik konusunda konuşan Kazancı, Türkiye’de küçük yaştan itibaren kadın ve erkeğe belirli roller yüklendiğini ve bu nedenle toplum içerisinde cinsiyet ayrımı yapıldığını belirtti.

“Kadın ve erkek tamamen eşittir”

Çocuklara, cinsiyetlerine göre belirli roller yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Kazancı, “Kadın ve erkek tamamen eşittir. İş hayatında, siyasette, sanatta her alanda kadınların da başarılı olduğunu görüyoruz. Seminerin başında katılımcılara aklınıza gelen ilk lideri söyleyin dediğimde kimsenin aklına kadın bir lider gelmedi. Herkes erkek liderlerin adını saydı. Cinsiyetçi bir toplumda yaşadığımız doğru fakat bu algıyı kırmak bizim elimizdedir” dedi.

Seminerin sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, KA.DER Genel Sekreteri Bahar Şen Kazancı’ya teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.

toplumsal cinsiyet eşitliği ka.der bahar şen kazancı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Hançerli Avcılar’ı gençlerle yönetmek istiyor
Küçükçekmece’de 2 ton kestane dağıtıldı