30 KASIM Cuma, 2018




Cinayetlere kurban giden kadınlar anıldı

Avcılar Belediyesi “Kadına Karşı Şiddete Hayır” Günü’nde çok anlamlı bir etkinliği imza attı. Bu yılın 10 ayında erkek şiddeti ile hayatını kaybeden kadın kurbanlarının temsili ayakkabıları kent merkezinde ibretlik sergilendi

Cinayetlere kurban giden kadınlar anıldı admin

Türkiye'de 2018 yılının ilk 10 ayında 363 kadın, 'kadına yönelik şiddet' sebebiyle hayatını kaybetti. Bu anlamda her yıl 25 Kasım’da yüzlerce çocuğu annesiz bırakan kadın cinayetlerine, şiddete karşı dikkat çekmek ve yeni cinayetlerin önüne geçmek için birçok etkinlik düzenleniyor. Bu yıl ülkemizde düzenlenen etkinliklerin en dikkat çekicilerinden birisine ise Avcılar Belediyesi imza attı. İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tek kadın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde Avcılar’da Kadına Karşı Şiddette Hayır” yürüyüşü ile başlayan programların yanı sıra son 10 ay içerisinde erkek terörüne maruz kalarak hayatını kaybeden 363 kadının temsili ayakkabıları “363 hayat, 363 umut…” sloganı ile kent merkezine bırakıldı.

 

Sessiz çığlıklar Avcılar’da yürüdü

Avcılar Belediyesi, 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için etkinlik programı İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tek kadın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde Avcılar’da Kadına Karşı Şiddette Hayır yürüyüşü ile başladı.

 

“363 hayat, 363 umut…”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında duyarlılık oluşturmak amacıyla farklı bir etkinlik düzenledi. İlçe meydanına 2018 yılından bu yana cinayete kurban giden 363 kadını temsilen 363 çift ayakkabı yerleştirilirken ayakkabıların önüne uğradıkları şiddet sonucu hayatlarını kaybeden kadınların isimleri yazıldı. Ayakkabıları gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kadına şiddetin kabul edilemez bir durum olduğuna dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kadına şiddetle mücadelede erkeklerin de aktif rol üstlenmelerini istedi.

Kadına şiddet asla kabul edilemez

Kadın cinayetine kurban gidenleri rahmetle andığını dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Bu bir gelenek, ritüel. 2018 yılında tam 363 kadınımız şiddete maruz kaldı ve öldürüldü. Avcılar’da evimizin kapısına öldürülen kadınlarımızın ayakkabılarını temsili olarak koyduk. Çünkü bugün Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Kadına şiddeti özellikle de bir cinsin diğer cinse zulmü asla kabul edilemez. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı başta erkeklerimizi mücadeleye davet ediyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün kadınlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı İki Panel Birden

Kent merkezinde düzenlenen etkinliklerin ardından Barış Manço Kültür Merkezi’nde iki önemli panel düzenlendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Avcılar Şubesi ile Belediyemizin birlikte düzenlediği ilk panele; Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Önay Alpago, Eğitimci - Yazar Mustafa Solak, Ulusal Kanal Program Yapımcısı - Gazeteci Gülgün Feyman ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli katıldı.

Avcılar Belediyesi ile Altınbaş Üniversite işbirliğinde; kadına karşı şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve güncel kadın sorunlarının konuşulduğu ikinci panelin ardından Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu sahne aldı.

 

Mersin’den Dünya’ya;  Arslanlar Kadınlar Tiyatro Topluluğu

Mersin’de kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile kadınların sesini dünyana duyuran, bir reklam filminde dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile de kamera karşısına geçen 61 yaşındaki Ümmiye Koçak ve ekibi sahneledikleri "Baba ben geldim" oyunu Avcılar Barış Manço Kültür Merkez’inde tüm kadınlar adına perde açtı.

 

avcılar kadına şiddet dr. handan toprak benli 25 kasım ayakkabı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Hançerli Avcılar’ı gençlerle yönetmek istiyor
Küçükçekmece’de 2 ton kestane dağıtıldı