02 AĞUSTOS Perşembe, 2018




Esenyurt’ta Yeşilçam rüzgarı esti

Yeşilçam klasiği filmler, açık hava sinemasında vatandaşların gösterimine sunuldu. Esenyurt'ta her yaştan yüzlerce vatandaş, program kapsamında ilk olarak gösterime giren “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izledi

Esenyurt’ta Yeşilçam rüzgarı esti admin

Esenyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Yeşilçam Filmleri Açık Hava Sineması”nın gösterime giren ilk filmi, Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrollerini oynadığı Selvi Boylum Al Yazmalım oldu. Küçük büyük yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte vatandaşlar, Türk sinemasının bir dönemine damga vurmuş olan filmi, ücretsiz olarak dağıtılan patlamış mısır ve gazoz eşliğinde izledi. Vatandaşlar bu tarz etkinlikleri özlediklerini, etkinliği çok beğendiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

Filmi Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, eşi Fethiye Alatape, başkan yardımcıları Togay Çoban ve Gazanfer Karakaş ve Türk sinemasına onlarca film kazandıran Yönetmen Ümit Efekan da vatandaşlarla birlikte izledi. 14 Ağustos tarihine kadar sürecek ilk etap Açıkhava Sinema Günleri’nde yedi Yeşilçam klasiği daha vatandaşların gösterimine sunulacak.

“BU FİLMLER BİZDEN PARÇALAR”

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yaz aylarını boş geçirmek istemediklerini belirterek, “Böyle bir düşüncemiz vardı, geçen ay Ramazan diye uygulayamamıştık, bu ay başladık. Yağmurlu bir güne denk geldi ama halkımızın da yoğun bir ilgisi var. Her akşam üç ayrı yerde; Esenyurt’un sokağında, sitesinde ve bir kültür merkezinde biz bu programı gerçekleştireceğiz. Bu süre zarfında70-80 bin kişilik bir seyirci bekliyoruz. Bu etkinliği Eylül’ün 20, 25’ine kadar da sürdürmeyi planlıyoruz. Okul bahçelerini de kullanacağız, dışarıda da olacak. Misafirlerimize gazozlarını, meyve sularını, patlamış mısırlarını ikram edeceğiz. Bu anlamda da eski günlere, eski filmlere de dönelim istiyoruz. Çünkü onlar bizim hayatımızda yer eden, bizden parçalar. Onları tekrar izleyerek tekrardan heyecanlanmak istiyoruz. Bugün de halkımız bunu izlemek için gelmiş. Bu hazırlık için ben hem onlara, hem de ekibime teşekkür ediyorum. Halkımızla olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Başkan Alatepe emeğe saygı adına filmlerin telif haklarını da ihmal etmediklerin sözlerine ekledi.

 

 

esenyurt belediyesi ali murat alatepe yeşilçam rüzgarı esti
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Alatepe’den vatandaşın çay davetine icabet
A Milli takımımız Kanada’da Dünya 3.sü oldu