18 OCAK Perşembe, 2018




BÜYÜKÇEKMECE'DE VOLEYBOL

Türkiye 2. Lig Bayanlar Voleybol Ligi'nde mücadele eden Büyükçekmece Voleybol Akademisi Spor Kulübü Ersel Yazıcı basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulunarak; ' Tüm maçlarımızı kaybettiğimiz dönemde dahi mücadelemizi bırakmayarak bugünlere geldik. Artık ustalaşma dönemine başlamamıza gerek olduğunu düşündük ve yarattığımız takım şu an grup birincisi' dedi

BÜYÜKÇEKMECE'DE VOLEYBOL admin

Yazıcı konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başladı. Yazıcı, toplantıyı uzun süredir düzenlemek istediklerini ancak bazı şeylerin oturmasını beklediklerini, bu süre zarfında da Başkan Dr. Hasan Akgün'ün ağabeyinin vefatı, ilk yarının sona ermesi ve ikinci yarıdaki ilk maçın da deplasmana denk gelmesi sebebiyle bu hafta gerçekleştirmek istediklerini belirtti.


Kulübün kuruluş aşaması hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yazıcı; 'Her şey bir bahane ile başladı. Kızıl Albatros'ta şu anda basketbol kulübünün antrenmanlarını yaptığı okulda voleybol oynuyordu. Çıkan kararla sahil kesimindeki tesislerin Büyükşehir Belediyelerine devredileceğini öğrendik. Hocalarımız açıkta kaldı. Tesislerde de oynayamayacağımızı söylediler. Durumu Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün ile paylaştık. Kendisi de 'Altyapısını hazırlayın' dedi. 6-7 iş adamı arkadaşım ve yönetim kurulundaki dostlarım bir araya gelerek her şeyi hazırladık. Bütçe bütçe ilerledik. Demirini, çimentosunu, kumunu neyini varsa hallettik.' ifadelerini kullandı.


Takımın 2. Lig'e yükselme sürecini de anlatan Yazıcı; “2014-2015 sezonunda genç takımla bölgesel amatöre katıldık. 2015-2016'da 3. Lig'deydik. O sene 22 maçta 22 yenilgi aldık. Ama yılmadık. İki takımın düşmesi sonrasında değişen statüyle birlikte 2. Lig'e yükseldik. Alt yaştaki kızlarımız da voleybol anlamında olgunlaştık ve 11 takım içerisinde 4. olduk. Bu sezon dedik ki noktaya geldik. Artık ustalık istiyoruz ve şampiyonluğa oynama hedefi koyduk. 2-3 oyuncumuza da takımda yer verdik. 1. Grup'ta şu an birinciyiz.” dedi.


Ekonomik anlamda sponsorlarının büyük destek verdiğinden de bahseden Yazıcı; 'Takımda 5 asil 5 yedek yönetim kurulu üyemiz var. Ama yedek ve asil olarak ayırt etmiyoruz kimseyi. Kimden ne alabiliriz diye düşünüyoruz her adımımızda. Ve organizasyonumuzu buna göre düzenliyoruz. Gelir kalemlerimizin büyük çoğunluğunu sponsorlar oluşturuyor. Yüzde 60 diyebilirim. Yüzde 25'i spor okulları ve yüzde 15'i de yönetim kurulu arkadaşlarımızın insiyatifleriyle gerçekleşiyor' sözleriyle mali yapıyı ortaya koydu.


Ersel, Büyükçekmece'deki kapalı spor salonu eksikliğinden de bahsetti. 2018 yılının spor ve gençlık yılı ilan edilmesi sonrasında bazı aktivitelerin temelini attıklarını, gereken toplantıların yapıldığını ve önemli gelişmelerin yaşanacağını işaret etti. Bu konudaki projelerden biri de yeni kapalı spor salonu ve sporcuların konaklayacağı otel olacak. Lansmanı da şubat ayında gerçekleşecek.


Üst liglere çıkabilme konusundaki statüye değinen Yazıcı; '8 grupta ilk iki sırada yer alan takımlar play-off oynayacak ve 4 kulüp bir üst lige yükselecek. Bugün (dün) oynayacağımız rakibimiz UPS'in 15-20 senelik geçmişi var. Amerika'nın en büyük kargo şirketlerinden  biri ve burada açtığı okul sonrasında kulüplerini oluşturdular. Voleybol anlamında 2018'in özellikle play voleybolunda büyük ses getirecek etkinlikler gerçekleştireceğimizin müjdesimi verebilirim' açıklamasında bulundu.

Büyükçekmece Voleybol Akademisi Spor Kulübü Baş Antrenörü Ekrem Küpeli de açıklamalarda bulundu.  Takıma bu sezon geldiğini belirterek konuşmalarına başlayan Küpeli; 'Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyorum. Görüştüğümüzde önümüzde porjeyi koydu.  Çok heyecanlandıracak bir çalışmaydı bu. Aynı frekansta olduğumuzu düşündüğüm için teklifi kabul ettim. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilk maçımıza geldiğinde çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Bize basketbol takımı gibi destek vereckelerini ve üst liglere çıkma konusunda yardımcı olacaklarını dile getirdi. Bizim için çok önemliydi bu. Çünkü 5 yıllık bir proje var önümüzde. Vakıfbank ve Eczacıbaşı gibi bütçelerle yarışacak bir hale  gelmek istiyoruz. Spor çocukları farklı yönlere yönlendiriyor. Ve bu yüzden spor çok önemli. Yatırımlar da bu oluşuma katkı sağlıyor. UPS'in 6 yıldır hocalığını yapan Eldin hocayı getirdik. Gerçekten işini iyi yapan bir antrenör. Başarımız sürpriz değil. Her şey planlı ancak esas başarı lig sonunda bir üst lige yükseldiğimizde gerçekleşecek' dedi.

Toplantıda bulunan isimlerden Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar da 2018 yılının gençlik ve spor yılı olarak ilan etmelerinin ardından komisyonla görüş alışverişlerinin yapıldığını, altyapının oluşturulduğunu ve Büyükçekmece'yi uluslararası mecrada tanıtacak organizasyonların olacağını belirtti. Meclis kararının da ekstra bir motive sağlayacağını dile getirdi. Başkan Dr. Hasan Akgün'ün talimatlarıyla spor konusunda adım attıklarını anlatan Sancar; “Tüm işler başkanın talimatıyla gerçekleşiyor. Bize kapıyı her konuda kapıyı açıyor. Etkinlikler de onun onayından geçiyor. Spor konusunda iyi bir geçmişi var. Bu yönden çok avantajlıyız. Bizler bürokratız ama her gün ondan bir şeyler öğreniyoruz” şeklinde konuştu.


Büyükçekmece Belediyesi Basın Danışmanı Selami İnce de 2018 yılının gençlik ve spor yılı olarak karar alınmasını hak ettiklerini söyledi. Yerel ve ulusal değil Uluslar arası arenada başarılı bir ilçe olduklarını anlatan İnce örgün eğitime de önem verdiklerini de anlattı.

büyükçekmece belediyesi hasan akgün voleybol
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BAŞKAN AKGÜN: TAKIMIMIZI CANI YÜREKTEN KUTLUYORUM
BAŞKAN HASAN AKGÜN: HER AN OLACAKMIŞ GİBİ DEPREME HAZIRIZ