17 KASIM Cuma, 2017




GENÇLERE HAYAT DERSİ VERDİ

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, belediyede staj yapan öğrencilerle bir araya geldi. Kara, öğrencilere tavsiyelerde bulundu

GENÇLERE HAYAT DERSİ VERDİ admin

 

 

Çatalca Belediyesi’nde stajyer olarak mesleki eğitimini yapan lise öğrencilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Başkan Cem Kara gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çatalca Belediyesi, yıl boyunca gerçekleştirdiği kültür ve eğitim faaliyetlerini, Çatalca’nın hemen hemen her mahallesinden gelerek bünyesinde çalışan stajyer öğrencilere verilen eğitimlerle destekliyor.  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, kendi bünyesinde bulunan stajyerlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Öğrencilerle tek tek ilgilendi

Çatalca Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  42 öğrenciye tek tek söz vererek staj yaptıkları bölümlerde neler yaptıklarını, neler öğrendiklerini ve memnun olup olmadıklarını sordu. Sohbet tarzında gerçekleşen toplantı neşeli anlara da sahne oldu. Stajyer öğrencilerle sohbet eden, onlara sorular soran Başkan Cem Kara, toplantı sonunda gençlere stajın önemi ve hayata dair çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

Gözlemci olun

Başkan Cem Kara, 2 aylık bir süre sonunda stajyerlerin çalışma hayatına ve iş arkadaşlarına uyum sağladığını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sizlerden branşınız olmasa dahi çalıştığınız bölümlerle ilgili ne işler yapılıyor, yapılan işler nasıl sonuçlanıyor, bunları gözlemlemenizi, izlemenizi özellikle istiyorum. Sizin bu gözlemleri yapmanız dahi gelişmeniz bakımından çok önemlidir. Bunların sizlere ne kadar katkı sunduğunu bugün fark edemeye bilirsiniz ama okul sonrasında, meslek yüksekokullarında veya diğer lisans bölümlerine gittiğinizde, aynı zamanda iş hayatına atılırken göreceksiniz. Sadece kendi branşınızla ilgili bir işi öğrenmenin dışında farkında olmadan aslında pek çok şeyi de öğreniyorsunuz. Bu nedenle mutsuz değilseniz bulunduğunuz bölümlerde staja geldiğiniz günleri önemseyin, sizin işiniz olmasa bile bir vatandaş geldiğinde nasıl davranılır öğrenin. O vatandaşı annenizin, babanızın, dedenizin yerine koymalısınız. Birinci dönem sonunda tekrar bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Hepinize okul ve staj hayatınızda başarılar diliyor, ailelerinize de selamlarımı saygılarımı iletiyorum” sözleriyle toplantıyı sonlandırdı.

çatalca cem kara stajyer
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AİLELERE EKONOMİK OLMA DERSLERİ
MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK