05 NİSAN Perşembe, 2018




İBRAHİM SADRİ NAAT VE ŞİİRLERİYLE BÜYÜLEDİ

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Şiirler ve Naatlar' programının konuğu ünlü şair İbrahim Sadri oldu

İBRAHİM SADRİ NAAT VE ŞİİRLERİYLE BÜYÜLEDİ admin

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programa, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Salih Nurettin Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
"NAATLAR KIYAMETE KADAR YAZILMAYA DEVAM EDECEK''

Şiir ve naatlar hakkında bilgiler veren Sadri; "Peygamber Efendimiz'e övgü maksadıyla yazılmış manzum eserlere naat-ı şerif adını veriyoruz. Neredeyse bütün dillerde naat-ı şerif örnekleri vardır. Bizim topraklarımızda da yazılmış bir çok naat-ı şerif örnekleri var ve  kıyamete kadar da yazılmaya devam edecek. Eğer yaptıklarınızı paylaşabilecek birileri yoksa ne yapsanız kendi içinizde kalır. O yüzden yıllardır gösterdiğiniz vefadan ötürü teşekkürlerimi sunarım. Sefaköy Kültür Merkezi İstanbul'un en güzel salonlarından biridir. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı olmak üzere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e de çok teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Dinleyicilerin duygusal anlar yaşadığı konserde Sadri; "Yanan Kalbe Devasın Sen, Hak Bir Gönül Verdi Bana, İşitin Ey Yarenler, Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Acz, Memlekete Merhaba, Hoşçakal Anne, Adam Gibi, Öyle mi'' isimli eserlerini seslendirdi.

 

küçükçekmece sefaköy kültür merkezi ibrahim sadri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KANSER KADER DEĞİL
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR