05 NİSAN Perşembe, 2018




YILLAR SONRA ÖĞRENCİLERİYLE SERGİDE BULUŞTU

Çatalca’da yıllar önce 13 yıl öğretmenlik yapan ve öğrenciler yetiştiren Süleyman Muştu, açtığı resim sergisinde öğrencileriyle buluşmasında duygulu anlar yaşandı

YILLAR SONRA ÖĞRENCİLERİYLE SERGİDE BULUŞTU admin

Emekli olduktan sonra resim çalışmalarını sürdüren ve açtığı sergilerle sanat hayatına devam eden Süleyman Muştu, bugün de Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle bir araya geldi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın açtığı sergide sanatçı Muştu ile yakından ilgilenen Kara,

resimleri tek tek inceledi ve resimler hakkında bilgi aldı. Süleyman Muştu’nun Çatalca’da öğretmenlik yıllarını hatırladığını ve burada öğrencileri ile tekrar buluşmasının çok önemli olduğunu söyleyen Kara,  Çatalca’da yüzlerce öğrenci yetiştiren Muştu’ya teşekkürlerini sundu.

Çatalca’da psikoloji, sosyoloji, matematik, felsefe, almanca, resim ve müzik derslerine girerek yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan Muştu’yu sergide öğrencileri yalnız bırakmadı. Muştu’nun öğrencilerinden bir de Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın oldu. Ufuk Akın da ilkokul ve ortaokul öğretmenin Çatalca’da sanatsal bir faaliyet içinde görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

 Sergiye özellikle de okuttuğu öğrencilerinin sergiye gelerek kendisini memnun ettiğini ifade eden Ressam Muştu, sergi hakkında şu bilgileri verdi: “ Sergide bulunan fotoğraflar değişik konuları içeren karma bir fotoğraf sergisi. Günümüze yansıyan sosyal ve siyasi izdüşümleri yaptığım resimlerle insanlara bir kez daha hatırlatmak istedim. Resimler arasında eşim Feriha Muştu’ya ait fotoğraflardan oluşan çizimlerim de mevcut. Eşimin çektiği ve anlam değeri yüksek fotoğrafları da çizmek eşimi ve beni mutlu ediyor. Ayrıca eşimle çıktığın yurt içi ve yurtdışı gezilerinde de fotoğrafa yansıyan güzel manzaraları çiziyorum.”

Çatalca’da sergi açmanın kendisini daha özel hissettirdiğini ifade eden Muştu, “ Çatalca benim ilk öğretmenlik yaptığım bir yer burada 13 yıl öğretmenlik yaptım. Ve Yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Onların gelip bana kendilerini hatırlatması beni çok duygulandırıyor. Ne güzel öğrenciler yetiştirmişim, hepsiyle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Sosyal mesajlar içeren resim sergisi Cumartesi günü sona erecek…

çatalca cem kara süleyman muştu sergi resim
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KANSER KADER DEĞİL
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR