28 EKİM Pazar, 2018




Tekin: Muhafazakar müteahhitler halkı kandırmış

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Milletvekili Gürsel Tekin, Esenyurt’u ziyaret etti. İlçe Binasında basını mensuplarını sorularını da cevaplayan Tekin, Esenyurt’un sorunlarının çok olduğunu ve bunlardan birinin de muhafazakâr müteahhitin vatandaşı kandırmak olduğunu söyledi

Tekin: Muhafazakar müteahhitler halkı kandırmış admin

CHP İBB Aday Adaylarından Milletvekili Gürsel Tekin bugün Esenyurt’a gelerek CHP İlçe binasında basın toplantısı düzenledi.

Esenyurt’un İstanbul’un en büyük ilçesi olduğuna belirten Tekin, sorunun da en büyük ilçelerden biri olduğunu vurguladı.Esenyurt’taki sorunların başında konut mağdurları ve göçmenler olduğuna dikkat çeken Tekin, şunları söyledi:

 

Esenyurt Esmeyenyurt artık

“Esenyurt  en büyük ilçemiz.  Esmeyenyurt artık. Ama sorunu da en büyük olan bir ilçemiz. İşsizliğin had safhada olduğu bir ilçemiz. Sadece 30 bin vatandaşımız, yememiş içmemiş birikimini alıp bir evim olsun diye inşaatlara müracaat etmiş. Ama kendine muhafazakâr denilen müteahhitler maalesef insanlarımızı kandırmışlar. Ortada ev falan yok.

Sonra yurt dışından gelen göçmenler… Biz kendi ülkemizde, kendi ilimizde, ilçemizde ne kadar göçmen var bilmiyorsak bunu kabul etmek mümkün değil.   Bu göçmen sorunu büyük sorunlara yol açabilir.

Yolda gelirken sordum öğrencilere ‘Sınıfta Suriyeli var mı?’ Var dediler. Öğretmen Arapça bilmiyor, öğrenci Türkçe. Nasıl olacak bu iş?”

 

Mezar yeri kalmadı

“2011 yılında İstanbul’un rant haritasını Sayın Erdoğan’a gönderdim’ diyerek konuşmasını sürdüren Tekin şöyle devam etti: “Yedi yıl sonra çıktı dedi ki İstanbul’a ihanet ettik. İhanet devam ediyor. Mezarlıklar Müdürü çıktı dedi ki, ‘Kampanya açtık. Cenazelerinizi memleketinize parasız götürüyoruz. İki yıllık mezar yeri kalmış. Sonra yok. Yaşadığınız İstanbul’a ölülerinizi gömecek yeriniz yok. Sonra şöyle yaptık, böyle yaptık. Allah bunlardan İstanbul’u korusun.”

 

Vatandaş ittifakı sürdürüyor

Milletvekili Tekin daha sonra bir soru üzerine, “Üç yıldır İstanbul’u dolaşıyorum. İnşallah biz bu seçimi kazanacağız. Eğer bir yanlış olursa bunu partim yapar. Vatandaş yanlış yapmaz.

Sahada referandum döneminde oluşmuş Millet ittifakı devam ediyor. Önemli vatandaşın kararıdır. Vatandaş ittifakı sürdürüyor”  diye konuştu.

Milletvekili Gürsel Tekin daha sonra; CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen ve beraberinde  belediye başkan adayları; Kemal Deniz Bozkurt, Seyfettin Başkan, Taner Uluğ ile birlikte Suriyelilerin yoğun olarak yerleştiği belirtilen ve “Şam Sokağı” denilen sokağa gitti. Tekin daha sonra Esenyurt Meydanı'na kafede vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. 

 

esenyurt gürsel tekin ibb aday adayı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akgün: Cumhuriyet yoksa özgürlükte, gelecekte yoktur!
BAKIRKÖY’DE CUMHURİYET BALOSU VE UMUT AKYÜREK KONSERİ