20 EKİM Cumartesi, 2018




Alatepe canlı yayında soruları yanıtladı

Her Salı sosyal medyasındaki canlı yayınla vatandaşın sorularını cevaplayan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatape bu sefer yayına başkan yardımcıları ile çıktı. Alatepe, önem verdikleri konuların başında vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi

Alatepe canlı yayında soruları yanıtladı admin

 

Başkan yardımcıları ile birlikte sosyal medyadan yapılan canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplandıran Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, müdürlüklerde birleştirme çalışmalarının devam ettiğini, bu şekilde işlemleri azaltarak bürokrasinin daha hızlı işleyeceğini söyledi.

 

Esenyurtluların sorun ve önerilerini facebook üzerinden yapılan canlı yayınla direkt olarak aktarabildiği ‘Esenyurt Soruyor Başkan  Alatepe Cevaplıyor’ programının bu haftaki konukları Esenyurt Belediyesi Başkan yardımcıları oldu. Esenyurt belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve Başkan Yardımcıları  Sebahattin Fidan, Gazenfer Karakaş, Pakize Bahadır, Ahmet Temel, Eren Kaya, Togay Çoban, Hayrettin Babahan ve Yunus Balta vatandaştan gelen soruları cevaplandırdı. Başkan Alatepe imarla ile ilgili gelen bir soruyu cevaplandırırken, “Müteahhitlerin en büyük sorunu iş bitirme evrakı ve iskânın aynı anda verilmemesi. Cumhurbaşkanımızın vatandaşın işinin kolaylaştırılması talimatı doğrultusunda biz bu konu üzerinde çalıştık. Müdürlüklerin birleştirilmesiyle alakalı çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Müteahhit iş bitirme evrakını almaya geldiğinde iskanı da aynı kişiden alabilecek. Kasım ayı içerisinde bu işlem yürürlüğe konulacak. Bürokrasi hızlı bir şekilde ilerleyecek” dedi.

 

10 bin 200 öğrenciye okul kıyafeti yardımı

Ali Murat Alatepe, belediyenin yaptığı sosyal yardımların taşındığı kart olan Eskart hakkında bilgi verirken, “Eskart Troy’la bugüne kadar 10 bin 200 öğrencimize okul kıyafeti yardımında bulunduk. Eskart sayesinde hiç kimse kimin ne yardım aldığını görmedi. Bu kart sayesinde hem Esenyurtlu vatandaşlarımız yardım aldı hem de esnafımız kazandı. ESKART Troy ile 25 milyon TL’lik yardımı ihtiyaç sahibine ulaştıracağız“ diye konuştu. İlçede ulaşımın rahatlatılması için çalışmalar yürüttüklerini bildiren Alatepe, “Esenyurt’taki minibüslerin sefer ve hat sayılarıyla alakalı görüşme yapacağız. Minibüs seferlerinin düzenlenmesi ve minibüs şoförlerinin eğitimiyle alakalı yetkili kişilerle çalışmaları başlatacağız” dedi. Belediye Başkanı Alatepe, hayvan bakımı ile ilgili gelen bir soruyu da, “Hayvanları seviyoruz. Kanunlar zaten onlara bakmamızı emrediyor biz de kanunlara uygun bir şekilde bakıyoruz. Hiçbir hayvanı küpesiz sokağa bırakmıyoruz. Hepsi kontrolden geçiyor küpeleri takılıyor” şeklide konuştu.

Başkan yardımcıları soruları cevaplandırdı

Esenyurt Belediyesi başkan yardımcıları da vatandaşların çeşitli konularda gelen soruları ayrıntılı bir şekilde cevaplandırdı. Başkan yardımcıları, ilçeyle ilgili yapılanlar hakkında ana başlıklarıyla şunları aktardı. “Akçaburgaz mesire alanı arasına önümüzde ki baharda ücretsiz ulaşım hattı konularak vatandaşımızın oraya kolaylıkla ulaşması sağlanacak.  Işıklandırmayı önemsiyoruz bir şehir ne kadar aydınlıksa o kadar güzeldir. Esenyurt’ta ışıklandırılmaya önem verilerek  suç oranlarının artmasının önüne geçilecek. 100 okulda 100 zabıta memuru görevlendirerek okul önlerinde güvenlik sağlandı.  36 noktada 41 branşta 7’den 72’ye bir kitle ve engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bunun dışında çocuk akademimiz var. Ülkemize faydalı nesiller yetiştirme hedefimiz var. Önümüzdeki ay çocuk akademisinin açılışını gerçekleştireceğiz. Sadece Esenyurt’ta binin üzerinde üstün zekalı öğrenci olacak. Ruhsatlarda yapılan yüzde 30’luk indirimle alınan ruhsat sayısı iki katı arttı. Vatandaşlarımızın doğumdan ölüme kadar tüm anlarında yanlarında oluyoruz. Kreşle alakalı çalışmalar yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimiz kreşlerimizden ücretsiz olarak faydalanıyor. Kısaca devletin yardımları dışında kalan tüm ihtiyaç sahibi Esenyurtlu vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Türkiye’de 7/24 çalışan bir fen işlerimiz var. Yol bakım onarım şefliğimiz 3 vardiya sistemiyle gece gündüz çalışarak vatandaşın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Trafiği rahatlatacak kavşak çalışmalarımıza hız kazandırdık. Aynı şekilde günlük çöp alan nadir belediyelerden biriyiz. Okul ve camilerin temizliğini de müdürlüğümüz tarafından yapıyoruz. Geri dönüşüm konusunda rekortmen ilçelerden biriyiz.“ 

 

 

esenyurt ali murat alatepe canlı yayın
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bir ödül de Cem Kara’dan
Şikayetleri makamında dinliyor