28 HAZİRAN Perşembe, 2018




Bu belediyelerde sokak hayvanları çok mutlu

Sakarya’da tüm Türkiye’deki hayvan severlerin kanını donduran yavru köpeğe yapılan hunharca işkenceden sonra gözler sokak hayvanlarına çevrildi. Büyükçekmece Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi’nin sokak hayvanlarına karşı gösterdiği ilgi ve alaka ise hayvanların yüzlerini güldürüyor. Büyükçekmece’de minik ressamların örnek davranışı duygulandırırken Beylikdüzü Belediyesi üç bine yakın sokak hayvanını tedavi etti

Bu belediyelerde sokak hayvanları çok mutlu admin

İnsanı bir görev olan hayvanlara merhamet ve sevgi, Sakarya’da yaşan o dehşet olaydan sonra tekrar gündem geldi. Büyükçekmece Ve Beylikdüzü Belediyesi ise hayvan barınaklarındaki görüntüleri basınla ile paylaştı ve ortaya çıkan görüntüler ise mutlu etti.

 

Can dostlara deva oldular

Büyükçekmeceli minik ressamlar, çizdikleri resimleri sergileyerek sergiden elde edilen gelirle de sahipsiz hayvanlara ilaç ve mama satın aldılar.

Türkiye’de sokak hayvanlarına yapılan işkencelerin tartışıldığı günlerde Büyükçekmeceli minik ressamlardan örnek davranış.

 

İlaç ve mama aldılar

Değirmenpark Aysen Arın Sanat Atölyesi öğrencileri bu yıl ki yılsonu sergisinin gelirini Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sevimli dostlara bağışladı. Elde edilen gelirle merkezde barınan sahipsiz kedi ve köpekler için ilaç ve mama satın alan öğrenciler eğitmenleri Aysen Arın ile birlikte Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez yetkililerine satın aldıkları ilaç ve mamaları teslim eden öğrenciler, daha sonra barınaktaki hayvanları ziyaret ederek sahipsiz hayvanlarla birlikte hoşça vakit geçirdiler.

 

Herkese örnek olmalı

Minik ressamları örnek davranışlarından dolayı kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de sokak hayvanlarına yapılan işkencelerin tartışıldığı şu günlerde Büyükçekmeceli çocuklarımızın bu davranışı herkese örnek olmalıdır. Çocuklarımızı bu anlamlı davranışlarından ötürü kutluyorum” ifadesini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi ise sokak hayvanlarının her türlü her türlü konforunu sağlamak için Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçirmiş.

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, hayvanları koruyan ve sahip çıkan Beylikdüzü Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, öncelikli hedeflerinin sokakta yaşayan ve bakıma muhtaç olan hayvanlara daha donanımlı bir barınma imkânı sunarak ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtti.

Felçli ve hasta hayvanlar için tedavi imkânı

Hayvanlar için oldukça konforlu rehabilitasyon merkezlerinden; kedi evlerine, hayvan bakım ünitelerinden; sahiplendirilme işlemlerine kadar birçok alanda hizmet verdiklerinin altını çizen Tunçel, “Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak ayrıca ilçemizde bulunan felçli ve tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımız için de kurduğumuz çok kapsamlı ünitelerimiz mevcut.” şeklinde konuştu.

400 hayvan sahiplendirildi

Hayvan haklarını koruyan ve sahip çıkan bir kurum olarak öne çıkan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2017 yılından bugüne 2 bin 350 sokak hayvanını tedavi ederek 400 hayvanın sahiplendirilmesini sağladı. Ayrıca 2 bin 290 hayvanın kuduz aşısı yapılarak bin 780 tanesinin de kısırlaştırma işlemi yapıldı.

sokak hayvanları büyükçekmece beylikdüzü barınak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Türkiye için hayırlısı olsun
İstanbul’da 27 ilçede Erdoğan