17 HAZİRAN Pazar, 2018




Bakırköy’ün Yüzü Daha Da Gülecek!

Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan Mizah Müzesi 13 Haziran 2018-Çarşamba günü saat 15.00’de hizmete açılacak

Bakırköy’ün Yüzü Daha Da Gülecek! admin

Mizah Müzesi açılışının yapılacağı törende ayrıca Bakırköy Belediyesi Kartaltepe Kültür Merkezi’ne de Bakırköylü unutulmaz sanatçı Münir Özkul’un adı verilecek.

Bakırköy’ü müzelerle donatacağız sözünün gereği olarak Bakırköy’de dördüncü müzenin açılışını yapacaklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şu açıklamalarda bulundu: ”Atatürk Müzesi, A.İlhan Gülek Etnografya Müzesi ve 10.Yıl Cumhuriyet Müzesi’nden sonra Ergin Gülen Mizah Müzesi’ni açıyoruz.

Bakırköylü değerli sanatçımız Münir Özkul’un adını vereceğimiz ‘Bakırköy Belediyesi Münir Özkul Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak müzemizin açılışına tüm Bakırköylüleri, İstanbulluları bekliyoruz. Bakırköy Belediyesi Ergin Gülen Mizah Müzesi;1975’teKarikatürcüler Derneği tarafından açılan fakat 2010’da kapatılan  Fatih’teki Mizah ve Karikatür Müzesi’nin büyük boşluğunu dolduracak.

Mizah, insanların sıkıntılarla başa çıkabilmesinde, rahatlamasında ve düşünmesinde çok önemli bir araçtır. Ülkemizdeki baskıdan, sorunlardan, sıkıntılardan yorulan halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek, güldürürken düşündürebilmek için Bakırköy Belediyesi Ergin Gülen Mizah Müzesi’ni açıyoruz.

Mizahın baskılandığı, karikatürcülerin hapse atıldığı, mizah dergilerinin çıkamaz hale geldiği böyle bir dönemde, mizahsız yaşanamayacağı bilinciyle açacağımız müzenin halkımıza bir nefes aldıracağını düşünüyoruz.

Bakırköylü karikatürist Ergin Gülen’in 50 yıllık koleksiyonuyla kurulan ve küratörlüğünüA.İlhan Gülek’in yaptığı müzede; “Mizah Kitaplığı”, “Karikatür ve Çizgi Roman Atölyesi”, “Seyir Salonu”, yerli ve yabancı dergiler, sinema ve tiyatro afişleri, yayınlar, karikatürler, komik objeler ve aynalar yer alıyor. Müzede; ayrıca mizah yazarlarını, karikatüristleri, komedi oyuncularını tanıtan bölümler de bulunuyor.”

 

YER: Bakırköy Belediyesi Münir Özkul Kültür Merkezi (Kartaltepe Mah. Sayfiye Sok. No:2 Bakırköy)

TARİH: 13 Haziran 2018-Çarşamba

SAAT:15.00

 

 

 

bakırköy belediyesi bülent kerimoğlu mizah müzesi açılıyor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Akgün, bayramı Büyükçekmece ailesi ile geçirdi
Büyükçekmece Ailesi geleneksel bayramlaşma töreninde buluştu