08 NİSAN Pazar, 2018




MECLİSTE SANATÇI EMRE SALTIK'IN VEFATININ BİRİNCİ ANILDI

Büyükçekmece Belediye Meclisi, kadına yönelik cinayetlerin sürekli artış göstermesi ve geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Belediye Meclis Üyesi ve sanatçı Emre Saltık’ın vefatının birinci yıl dönümü olması nedeniyle buruk bir ortamda gerçekleşti

MECLİSTE SANATÇI EMRE SALTIK'IN VEFATININ BİRİNCİ ANILDI admin

                                  

Mart ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik bir bildiri yayınladı.

Mecliste konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin sürekli artış göstermesinin ürkütücü boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, kadın cinayetlerinin 2017 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 25 arttığını ve 409 olduğunu belirtti.

Meclisten 8 Mart Bildirisi

Büyükçekmece Belediye Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir bildiri yayınladı. Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sürekli artış gösterdiğine dikkat çekilerek, “Türkiye’nin her yerinde ve her kesiminde kadın, erkeklerle eşit şekilde özgür olarak çalışmak, eğitim almak, istemediği bir şeye zorlanmak, kendi hayatı hakkında karar verebilmek hakkına sahiptir” ifadesi kullanıldı.

Bildiride kadına yönelik şiddetin çağın gerisinde kaldığına da dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de kadınlarımızın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri sayesinde dünyanın birçok ülkesinden önce elde ettikleri haklarından vazgeçilemez, tarihsel birer haktır. Türk toplumunu iyileştirecek ve ülkemizi geliştirecek olan kadın hakları arayışları desteklenmeli, güçlendirilmelidir.  Erkek şiddetine karşı kararlı bir siyasi irade ile mücadele edilirse hem kadına yönelik şiddet minimum dereceye inecektir hem de toplumda hak ettiği yere gelen kadınımız sayesinde Türkiye gelişecektir. Bizler kadın cinayetlerinin önlenmesi başta olmak üzere, tüm kadın haklarının her platformda savunulmasını bir görev olarak kabul ediyoruz. Erkek şiddetini lanetliyor, kadınlarımızın ülkemizin ilerlemesinin temel dinamiklerinden olduğunu vurguluyoruz. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlu olsun, erkek şiddeti ve cinayetler son bulsun.

“8 Mart kutlama olmaktan çıktı”

Mecliste CHP Grubu adına Dilek Tekin, Emine Demirci, Ak Parti Grubu adına Havva Demirtaş, İYİ Parti Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız ve mahalle muhtarları adına da Ekinoba Mahalle Muhtarı Reşide Karasoy söz alarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik temenni ve dileklerini dile getirdiler. Yapılan konuşmalarda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlama olmaktan çıktığı ve buruk bir güne dönüştüğüne vurgu yapıldı.

Seçilmiş ve atanmış kadınlara çiçek takdim edildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin her geçen yıl arttığına rakamlarla dikkat çekerek, kadın cinayetlerinin 2017 yılında önceki yıla oranla yüzde 25 arttığını ve 409 kadının cinayete kurban gittiğini açıkladı. Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol ve İYİ Parti Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle seçilmiş ve atanmış kadınlara çiçek takdim edildi.

Emre Saltık 11 Mart’ta anılacak

Büyükçekmece Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Belediye Meclis Üyesi ve Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerden sanatçı Emre Saltık’ı vefatının birinci yıldönümünde unutmadı. Saltık’ın karanfillerle süslenmiş fotoğrafının yer aldığı meclis oturumunda zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Emre Saltık için 11 Mart Pazar günü Büyükçekmece Güzelce’deki mezarı başında anma töreni düzenleneceğini ve aynı gün akşam saat 18:00’de de Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkez’inde anma etkinliği düzenleneceğini açıkladı.

 

 

büyükçekmece belediyesi hasan akgün emre saltık vefat
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KANSER KADER DEĞİL
BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR