31 ARALIK Pazartesi, 2018




GÖLELİLERDEN KADIOĞLU TEPKİSİ

Göle’de bir caddeye ismi verilen Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na tepki geldi. Göleliler, caddedeki Necmi Kadıoğlu isminin kaldırılıp yerine uygun bir sisim verileceği konusunda açıklama yaptılar

GÖLELİLERDEN KADIOĞLU TEPKİSİ admin

Göle Dernekler Federasyonu ve üye dernekleri, Necmi Kadıoğlu'nun isminin Göle’de bir caddede olmasından dolayı tepkili olduklarını söylediler.

Merkezi İstanbul’da bulunan Göle Dernekler Federasyonu düzenlediği toplantıda Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun isminin verildiği caddenin bir an önce isim değişikliği yapması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
Göle Derneği Başkanı Bülent Sarıtaç ve üye köy Dernek Başkanlarının tamamının katıldığı toplantıda konuşan Göle Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ertekin Baysan, “Bizler Göle dışında yaşayan Göleliler olarak hemşehrilerimizin birlik ve beraberliklerini pekiştirmek ve dostluklarını bir arada tutmak üzere kurulmuş ve görev alan sivil toplum örgütleriyiz. Bunun yanında Göle’yi ve Göle’de yaşayanları da hiç bir zaman unutmayarak her zaman yanlarında olduk.
Üç dönem Esenyurt'ta Belediye Başkanlığı yapan Necmi Kadıoğlu'nun adı geçmiş dönem Göle’de Belediye Başkanlığı yapan Sabri Muratoğlu tarafından hiç kimseden görüş ve öneri almadan bireysel olarak verilmiştir. Ilk günden itibaren karşı çıktığımız ve defalarca sakıncalı olduğunu söylediğimiz bu kararın bugün ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. Bugün Türkiye gündeminde tartışılan bir kişinin isminin hala Göle sokaklarında kalması bizleri ve bütün Gölelileri rencide etmektedir. Buradan Göle Belediye Başkanı Sayın Akın İsmailoğlu ve Ak Parti Ardahan Milletvekili sayın Orhan Atalay'a Göle Dernekler Federasyonu, Göle Derneği ve üye köy Dernek Başkanları olarak açık bir çağrı yapıyoruz, o ismin Göle sokaklarından kaldırılması için bir an önce gereğini yapın” 
Daha sonra toplantıda söz alan Göle Dernek Başkanı Bülent Saritac ve köy Dernek Başkanlarının tamamını bu konuda hem fikir olduklarını dile getirdiler.
Konu ile ilgili açıklama yapan Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu ve Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise, toplumun bu hassasiyetini anladıklarını dile getirerek, “Bu ismin Göle sokak ve caddelerine verilmesi ile ilgili resmi bir karar yoktur, verilen isim tamamen bireysel bir karardır. En yakın zamanda Göle cadde ve sokaklarına yakışan ismi bütün toplumumuz ile birlikte karar verip belirleyeceğiz” dedi.

 

göle necmi kadıoğlu isim tepki
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İmamoğlu, Topbaş'ı ziyaret etti
Avcılar’da suç oranı düştü