29 EKİM Pazar, 2017




CUMHURİYET AFİŞLERİNDEKİ AYRINTI

Büyükçekmece Belediyesi’nin yaklaşan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için bilboardlarda sergilenen afişler herkesin dikkatini çekiyor. Afişlerdeki ayrıntı ise ‘C’ harfi…

CUMHURİYET AFİŞLERİNDEKİ AYRINTI admin

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çok dikkat çeken, oldukça anlamlı bir Cumhuriyet Bayramı mesajına imza attı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından ilçe genelinde çeşitli mecralara asılan afişlerdeki yazıda, Büyükçekmece Belediyesi’nin başındaki “Türkiye Cumhuriyeti”ni sembolize eden “T.C” harflerinden sadece “T” harfinin yerinde olduğu “C” harfinin ise unutulduğu görülüyor.

O yoksa özgürlükte yok

Ancak, afişi okuyanlar, “C” harfinin bilinçli olarak afişe yazılmadığını ve unutuldu sanılan o “C” harfinin yani Cumhuriyet’in ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Çünkü afişte şöyle deniyor: “Eksikliğini fark ettiğiniz o harf yoksa; özgürlük, adalet ve gelecek de yok demektir.”  Cumhuriyet’in 94. yılı kutlama afişleri, “İyi ki Varsın Cumhuriyet” sloganıyla Büyükçekmece’nin her yerini süslüyor. 

Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Ulu Önder Atatürk ‘benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir, demiştir. Biz de ne Atatürk’ten ne Türkiye’den ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz”  dedi. Dr. Akgün, şöyle konuştu: “Cumhuriyet, Türkiye ve Atatürk sonsuza dek yaşatılacaktır. Bu üçlünün bir harfine bile dokunulamaz. Bizler, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan gurur duyuyoruz.  Atatürk, Kurtuluş Savaşında, Türk halkının egemen olduğu bir yönetim biçimine geçilmesi kararını vermişti.  O, ulusal egemenliğin hâkim olduğu yeni bir devleti, Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Böylece, Türk milleti, karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyete geçmiştir. Bizler de Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz.”  

                            

 

afiş cumhuriyet c harfi dr. hasan akgün atatürk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KARA YİNE ÇATALCA’YI ANLATTI
TRABZONLULAR FETHİ KUTLADI